Mii de oameni au asistat sâmbătă la ceremonia de deschidere a celei de-a XXIII-a Olimpiade Școlare Arganda del Rey, care a avut loc pe Stadionul Municipal de Sport. În total, la această ediție a olimpiadei, după doi ani fără a se putea desfășura din cauza stării de sănătate, 4.282 școlari din 282. centre educaționale din 19 diferite municipalități din Comunitatea Madrid. După ce s-au deschis ușile și în timp ce centrele de învățământ se adunau pentru paradă, a avut loc un spectacol de jonglerie și o paradă de circ.

În timpul paradei masive, școlile și institutele au umplut de culoare stadionul, în fața unei tribune care i-a salutat și aplaudat. La finalul paradei participanților a fost rândul steagurilor, care au fost ridicate de elevii din centrele de învățământ din Arganda del Rey. A urmat un act special pentru pace, al cărui drapel a fost și el defilat, arătând astfel respingerea celor prezenți față de toate conflictele războinice care există în lume.

În continuare, Yaiza Jiménez Pérez, de la CEIP Nuestra Señora de la Milagrosa, a fost însărcinată cu citirea Manifestului Olimpic, în prezența primarului, Guillermo Hita, și a consilierului pentru sport, Eugenio Dionisio. Primarul a inaugurat această nouă ediție a Olimpiadei Școlare, chiar înainte ca torța olimpică să intre pe stadion, după ce a fost purtat pe străzile orașului de sportivi de la diverse cluburi argandiene. În acel moment a avut loc cel mai emoționant moment al zilei, fiind omagiată Aliciei Amieba, consilierul pentru sport decedată în februarie, și tocmai soțul ei José și fiul ei David s-au ocupat de aprinderea ceaunului. va ilumina sportivii în timpul săptămânii.

Activitățile au început sâmbătă dimineața și duminică și vor continua până duminică, 3 aprilie, când se va desfășura competiția de atletism și ceremonia de închidere. Toate orarele și rezultatele pot fi văzute pe site-ul www.argandadeportiva.com.

Sursa: Mii de oameni au asistat la inaugurarea Olimpiadei Şcolare a XXIII-a | Primăria Arganda