#Madrid –

Comunitatea Madrid garantează îngrijire pentru studenții cu dizabilități de auz cu o investiție de 1,3 milioane de euro. Consiliul Guvernatorilor a aprobat săptămâna trecută această alocare financiară pentru deservirea elevilor din Învățământul Gimnazial, Formare Profesională și Regim Special cu nevoi educaționale speciale de acest tip, aparținând centrelor susținute cu fonduri publice, în perioada 1 septembrie 2023 – 31 august 2024.

Această investiție a Ministerului Educației, Științei și Universităților va face posibilă extinderea contractului de servicii care va face posibilă existența a aproximativ 50 de interpreți în limbajul semnelor care să ofere sprijin studenților care au nevoie. Pe parcursul anului universitar 2022/23, un total de 141 de studenți din 30 de centre educaționale din regiunea noastră au beneficiat de asistență din partea acestor profesioniști.

Munca acestor profesioniști constă în transmiterea informațiilor care apar în clasă de către profesori sau elevii ascultători, servind drept punte de comunicare, oferindu-le serviciile în toate acele activități școlare și extrașcolare, teste și practici necesare; și să faciliteze relația dintre membrii comunității școlare, printre altele.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 1,3 milioane pentru atenția educațională pentru studenții cu dizabilități de auz