#Madrid –

Comunitatea Madrid urmează să investească 1,4 milioane de euro în organizarea de cursuri și ateliere în centrele pentru bătrâni ale Agenției de Asistență Socială din Madrid (AMAS). Săptămâna trecută, Consiliul Guvernatorilor a autorizat un nou contract de servicii în acest scop, care se va derula de la 1 ianuarie 2024 și până la sfârșitul anului 2025.

Aceste activități sunt menite să promoveze îmbătrânirea activă a vârstnicilor. Programul este orientat spre munca fizico-preventivă și de promovare a sănătății, menținerea vieții autonome și dezvoltarea abilităților manuale, artistice și culturale.

Contractul va fi implementat în 34 de spații aparținând celor 32 de centre pentru bătrâni administrate public, care sunt axate pe prevenirea dependenței și promovarea integrării, participării, agrementului și culturii. Acestea vor însemna un total de 48.000 de ore de activitate pentru centrele care au între 7.000 și 8.000 de utilizatori zilnici.

Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, timp de 9 luni, din ianuarie până în iunie și din octombrie până în decembrie, în următoarele facilități din Madrid: Alonso Cano, Alonso Heredia, Aluche, Embajadores, Los Cármenes, Puente de Toledo, Puente de Vallecas, Sagasta, San Blas, San Cristóbal de los Ángeles, San Fermín, Tetuán, Tetuán, Villa Nicolás, User, Villa En Vallecas, Begoña, Villaverde Alto și Villaverde Bajo.

De asemenea, acestea vor fi organizate în următoarele centre din restul regiunii: Alcalá de Henares, Alcorcón, Fuenlabrada, Getafe I, Ricardo de la Vega (Getafe), Leganés I, Leganés II, Móstoles, Parla, Pinto, Real Sitio de Aranjuez, San Lorenzo de El Escorial, San Sebastiáns Reyes și Treba de Can los Reyes.

Serviciile furnizate de Ministerul Familiei, Tineretului și Afacerilor Sociale în aceste resurse ale rețelei publice se adresează persoanelor cu vârsta peste 60 de ani, deși vor putea accesa și soții sau partenerii de drept ai utilizatorilor fără nicio cerință de vârstă.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 1,4 milioane de euro pentru cursuri și ateliere în centre pentru bătrâni