#Madrid –

Comunitatea Madrid anunță a șaptea ediție a Concursului de gătit al Spitalului de Crăciun Estrella Princesa. Această competiție, organizată de echipa de comunicare a Ministerului Sănătății și a Spitalului Universitar public din La Princesa, va anunța cel mai bun meniu de Crăciun din aceste centre de sănătate publică și servește la recunoașterea muncii profesioniștilor din ospitalitate, esențială pentru recuperarea pacienților. sănătate, precum și încurajarea de a se îmbunătăți în fiecare zi.

Pentru ca șederea în spital la date atât de importante ca acestea să fie cât mai suportabilă, serviciile de nutriție și bucătărie pregătesc în fiecare an meniuri speciale pentru ca cinele de Ajun și Revelion, precum și mesele de Crăciun, Revelion și Bobotează să fie pe cât de asemănătoare ar fi cu cele pe care le-ar avea în propria lor casă.

Aceste echipe au mare grijă în pregătirea lor, astfel încât pacienții să aibă cea mai bună alimentație în situațiile în care este adesea dificil să-și mențină apetitul. În această linie, Prințesa Star evidențiază importanța menținerii unei alimentații corecte, cu atât mai mult în timpul unei spitalizări.

Dietele acestor centre urmează recomandări nutriționale și echilibrate supravegheate de endocrinologi și specialiști. Pacientul poate alege intre mai multe posibilitati cu dublu scop ca, pe langa alimentatia sanatoasa, sa aiba varietate in alimentatie. Toate acestea cu condiția ca, din cauza patologiei dumneavoastră, să nu aveți un regim anume.

Înscrierile sunt deschise până pe 27 noiembrie prin poștă contacto.cocina@salud.madrid.es unde trebuie sa includa formularul atasat in care isi vor incorpora propunerea culinara. În dosar vor include un raport nutrițional și ingredientele necesare, care trebuie să fie cele utilizate în mod normal în bucătăria spitalului, precum și propunerea de prezentare cu documentație fotografică și video. Trebuie să apară și curriculumul participanților și angajamentul lor față de Planul de Umanizare al centrului lor.

Dintre toate propunerile prezentate, patru dintre ele vor merge în finala, care va avea loc pe 13 decembrie în bucătăria Spitalului public La Princesa. Finaliștii vor avea la dispoziție două ore pentru a-și pregăti munca live.

Juriul și edițiile anterioare

Juriul va fi format din ministrul Sănătății, Fátima Matute; directorul general de Umanizare, Îngrijire și Siguranța Pacienților, Celia García; un bucătar profesionist și un pacient. Aceștia vor degusta meniurile chiar în bucătărie și, ulterior, vor fi prezentate și servite pe tava fiecărui centru participant, așa cum vor fi duse pacienților în camerele lor.

Câștigătorul acestei ediții se va alătura listei spitalelor publice care au deja Princess Star: La Fuenfría, în Cercedilla (2017), Severo Ochoa, în Leganés (2018) și Tajo (2019). În 2020, anul în care finala nu a putut avea loc din cauza pandemiei de Covid-19, La Fuenfría, Getafe, La Paz, La Princesa și Virgen de la Torre au împărțit premiul, în capitala Madridului. În 2021, victoria a mers la Spitalul Central al Crucii Roșii, San José și Santa Adela, iar anul trecut a mers la Getafe.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid anunță a șaptea ediție a Concursului de gătit al Spitalului de Crăciun Estrella Princesa