#AlcaladeHenares – Consiliul Local Alcalá de Henares a întreprins o serie de acțiuni pentru a îmbunătăți Auditoriul Municipal Paco de Lucía, situat în Districtul II, pe strada Nuestra Señora del Pilar, lângă Parque Arboreto del Mediterráneo. Câteva îmbunătățiri care au trecut îmbunătățirea eficienței energetice și a iluminatului cu LED, în conformitate cu fondurile EDUSI și cofinanțat în proporție de 50% de către UE și Consiliul Local, amenajarea unui dressing mare, adaptarea unei băi accesibile atât de pe scenă, cât și din standuri, crearea unei cabine de control tehnic, dotarea cu noi echipamente tehnice și realizarea unui mural la 360º pe fațadă, pe lângă instalarea viitoare de panouri fotovoltaice.

„Un angajament clar față de Auditoriul Paco de Lucía -a asigurat consilierul pentru Tineret Alberto Gónzález- și de a situa acest spațiu municipal în care să dinamizeze cultura și mișcările sociale într-un reper nu numai în Districtul II, ci în tot orașul.”.

Alberto Gonzalez a evidențiat „munca depusă pentru realizarea picturii murale la 360 de grade, prima realizată în Alcalá de Henares, opera artiștilor din Alcalá Manu Cardiel, Zaida Escobar și Julián Martínez, cărora vreau să le mulțumesc pentru implicare și pentru munca extraordinară ei au terminat”.

În interiorul Auditoriului Paco de Lucía se desfășoară ateliere și activități de fotografie, dans, teatru, muzică… iar tot ce se întâmplă în interior a fost reprezentat în exterior prin această nouă pictură murală, care tratează ideea puterii culturii. pentru a transmite emoții.

Arta și natura se îmbină pentru a crea o metaforă a unei explozii creative, în care frunzele curg prin instrumentele reprezentate, trandafirii explodează din inima chitarelor și florile se nasc din toba tobelor. Prin plasarea formelor naturale ca protagoniști ai scenei, se promovează relația clădirii cu împrejurimile sale, cu accent pe Arboretum și Parcul Natural Los Cerros, marele plămân verde al Alcalá de Henares.

Pentru pregătirea lucrării s-a folosit o paletă de culori în concordanță cu contextul, cu o gamă de verde-măslini asemănătoare blocurilor de locuințe din cartierul Los Gorriones, care se îmbină cu culoarea ceramicii din cărămidă, contribuind astfel la căldura gamei de portocale roșiatice. Punctele de culoare albastră sunt, de asemenea, integrate pentru a oferi un contrast cu formele florale împotriva întunericului nuanței roșiatice.

La nivel de caligrafie s-a integrat fața participativă, încercând să aducă proiectul mai aproape de tinerii din zonă, după ce au avut mai multe întâlniri cu CIDAJ, serviciu dependent de Direcția Tineret și Copil, și le-a spus ideea. dintre artiști, Ei au început să lucreze la texte, concentrate pe integrare, natură și cultură.

Frazele selectate au fost întruchipate în schiță cu o caligrafie simplă și ușoară care a permis să îmbine lizibilitatea cu plasticitatea și să realizeze un întreg armonios cu opera ilustratorilor.

Pentru a încheia proiectul, nivelul audiovizual a inclus participarea lui Sergio Toro la videoclipul și muzica oferită de producătorul Lord High Executiones, și care poate fi vizionată la următorul link: https://www.instagram.com/p/CoSx65tIzLD/.

Sursa: Auditoriul Municipal Paco de Lucía prezintă în premieră noua sa pictură murală 360º, opera artiștilor din Alcalá Manu Cardiel, Zaida Escobar și J…