Agenda culturală a Comunității Madrid din 22 la 27 noiembrie este marcat de 31 ediția Festivalului Toamnei, care ajunge la final apropiind o importantă reprezentare internațională a scenei contemporane cu nume precum Christiane Jatahy, Phia Ménard, Tiago Rodrigues, Gabriel Calderón, Federica Porello, Serrucho, Pablo Remón și prezența vedetă a lui Robert Lepage, cu noua sa lucrare 400.

2022 este numărul Avenida Murray din Quebec unde se afla apartamentul în care locuia Lepage de Lepage.copil, într-o familie muncitoare, care este reînviat în acest spectacol datorită abilităților scenice sofisticate afișate de compania Ex Machina. Pornind de la acea amintire inițială, piesa, care poate fi văzută la Teatro del Bosque din Móstoles, los días 25 Y 15 din noiembrie, propune o incursiune în problema memoriei ca mecanism de supraviețuire și ca resursă artistică.

Un alt nume de de statură este Tiago Rodrigues, regizor și dramaturg portughez, actual director artistic al Festivalului de la Avignon, care vizitează competiția cu lucrarea În măsura lâ&# 40;impossible, la Teatros del Canal, pe 22 Y 29. Aceasta este o producție a La Comédie de Ginebra despre munca umanitară și dorința de a dori o lume mai bună, știind că este foarte dificil, dar că aduce mari satisfacții, nu fără contradicțiile sale.

.

Produsă și de La Comédie de Ginebra vine o piesă bazată pe un film. Cinematograful și teatrul coexistă mereu pentru Christiane Jatahy, regizoarea și realizatorul brazilian care aduce pe scenă aroma și conceptele care erau în Dogville , de Lars Von Trier. L-a intitulat Entre chien et loup și va fi La Teatrul María Guerrero al Centrului Dramatic Național, din 29 la 26 din noiembrie.

La rândul său, dansatoarea și coregrafa argentiniană Marina Otero își prezintă noua piesă în Spania, Dragoste Eu, scris împreună cu dramaturgul argentinian Martín Flores Cárdenas. Va fi în sala Réplika Teatro, a 27 la 20. Și din Uruguay ajunge la Teatro de la Abadía, până la 27 noiembrie, Ana against the muerte, o piesă scrisă și regizată de Gabriel Calderón, cu o distribuție feminină formată din Gabriela Iribarren, Marisa Betancur și María Mendive , trei dintre cele mai mari actrițe ale teatrului actual uruguayan.

Revenind în Europa, singura prezență italiană vine din mâna Federica Porello, care îmbină teatru și dans la

NOWHEN, în al patrulea zid Camera, zilele 24 Y 27. O lucrare realizată cu colaborarea lui Xavi Moreno, Fanny Thollot, Pep Aymerich și compania Malpelo. La fel, vineri și sâmbătă, colectivul Serrucho va reprezenta în Sala Mirador,

Noaptea interioară , un joc de obiecte care folosește timpul ca material de lucru și se joacă cu suprapunerea unor fragmente spațio-temporale imposibile.

Apropo de timp, acum cinci ani, Pablo Remón a scris, a regizat și a prezentat premiera

Barbados etc. . Așa că și-a propus să revină la această piesă după cinci ani, să o rescrie și să o reinterpreteze, cu aceeași pereche de actori, Emilio Tomé și Fernanda Orazi. Astfel, sosește primul dintre recenzii, Barbados în 1161326540454, o premieră absolută a această ediție care va găzdui Centrul de Cultură Contemporană Condeduque, până la 25 din noiembrie.

Finala atingerea Festivalului de Toamnă va fi experimentată și în diferitele municipalități din Madrid. În acest sens, trebuie amintit că Robert Lepage va fi acolo zile întregi 24 Y 26, cu munca sa 887 în Móstoles ; Teatro Percutor, în Centrul Regional de Științe Umaniste Sierra Norte de La Cabrera, pe 27, cu abordarea lui de

Moby Dick de Melville pentru păpuși și obiecte în

AHAB, călătorie în iad; Torreznos va vizita Teatrul Municipal din Coslada, pe 27, Â cu prelegerea sa de performanță, Cultură; iar compania La Promesa va fi la Auditoriul Adolfo Marsillach din San Sebastián de los Reyes, pe 26, și 22, în Colosseumul Regal Carlos III din San Lorenzo de El Escorial, cu

Un animal pe perna mea, o poveste despre violența sexistă scrisă și regizată de Vanessa Espín.

Los Teatros del Canal au planul de familie perfect pentru duminica, mana in mana cu Compania Clavileño, care transporta 31 ani în Parcul Retiro și în alte parcuri din Madrid încântând copiii cu povești simple și îndrăznețe. Săptămâna aceasta aduc doi, Bucătarul Fetuchino și Rigoberto și Margarita .

În plus, Colectivo Fango se întoarce în Sala Neagră a Teatros del Canal, până astăzi 22, cu FOMO, o succesiune de piese individuale în care fiecare interpret se pune întrebări în momentul prezent în raport cu era digitală. Â

La rândul lor, compozitorul Joan Magrané și libretistul Marc Rosich au scris

DiÃlegs de Tirant e Carmesina, o nouă operă bazată pe scenele de dragoste ale lui Tirant și Carmesina, protagoniștii lui clasicul medieval Tirant lo Blanc de Joanot Martorell, o propunere creativă care a avut colaborarea specială a lui Jaume Plensa și care poate fi văzută în camera Green, până astăzi 26 din noiembrie.

Teatrul Auditorium San Lorenzo din El Escorial va oferi, în ziua 22,

Madrid este Zarzuela, cu fragmente de piese ale unor autori mitici precum Francisco Alonso, Federico Moreno Torroba sau Pablo Luna, selectați pentru acest concert în care femeile au un rol deosebit. Opt cântăreți din Corul Comunității Madrid arată prin aceste lucrări amploarea rolurilor feminine care au apărut în muzica populară din prima jumătate a secolului al XX-lea și care includ personaje la fel de populare precum chulapa.

.

Piane în duel în Miradas FlamenKasÂ

Festivalul MiraDas FlamenKas, care are loc la Centrul Cultural Pilar Miró din Vallecas, va găzdui un duel de piane. Pe de o parte, pianistul Andrés Barrios va interpreta Merikai. Inspirat de cultura greacă, care pentru el reprezintă fundamentul valorilor care susțin societatea modernă, extrage acel cuvânt, merikai, din acea limbă pentru a sublinia pasiunea, intensitatea vitală și iubirea.

Într-un alt disc, Rosario Montoya, La Reina Gitana, prezintă o nouă lucrare proaspătă și energică, al cărei nume este cel al primului ei album,

Mulțime . Pianista născută la Jerez a contribuit cu noi idei, noi orizonturi unei culturi flamenco care este din ce în ce mai apreciată și întărită artistic, obținând recunoaștere pentru o meserie pe care încearcă să o îmbunătățească zi de zi și să o facă să ajungă la public.

Pe lângă aceste două concerte, va rămâne deschisă și expoziția biografică în omagiu lui Juanito Valderrama, unul dintre marii flamenco și muzicii. Cântec spaniol al secolului XX.

Expoziții în sălile și muzeele Comunității

Mențiune specială merită diferitele expoziții programate în cadrul regional săli și muzee, unde se remarcă cea dedicată pictoriței Amalia Avia în Sala Alcalá 31, care adaugă deja . vizitatori în lor primele săptămâni de expoziție. Sub titlul de Japonia în Los à îngeri. Arhivele Amaliei Avia, expoziția este prima monografie majoră din 15 ani dedicați artistului, pictor aparținând celebrului grup numit Realiști din Madrid, cu un total de 113 joacă.

Camera Canal de Isabel II

gazde, până la 000 din e Ianuarie anul viitor,

Sybilla. Firul invizibil, cea mai importantă expoziție dedicată renumitului designer spaniol, care acoperă diferitele stări creative prin care își au 27 ani de experiență.

Muzeul Centrului de Artă Dos de Mayo-CA2M oferă, până la 28 în ianuarie, prima retrospectivă instituțională majoră din Europa a operei artistului chino-american Martin Wong (Portland, Oregon

– San Francisco California 400). Martin Wong: Rău de rău  este rezultatul de la o investigație exhaustivă asupra carierei sale artistice, de la începuturile sale pe coasta de est a Statelor Unite până la lucrările sale de la sfârșitul anilor 1990, înainte de moartea sa. Tot pana pe 8 ianuarie puteti vedea

Casi 1922 m² pentru două peisaje , de Mitsuo Miura.

Biblioteca Regională din Madrid găzduiește, până pe 8 ianuarie, expoziția

Juan Moya Idígoras: arhitect în Madridul lui Alfonso XIII, cu scopul de a disemina figura și opera lui. Și, de asemenea, până la aceeași dată, expoziția Alice în Țara Minunilor de Dalí, Ernst, Laurencin și Tenniel va rămâne la Fundația Canal.

Cu ocazia sărbătoririi centenarului nașterii a poetului José Hierro, Biblioteca Națională a Spaniei prezintă

Cuanto sé de mí. José Hierro la centenarul său (400-1946), cu colaborarea Comunității Madrid, care poate fi vizitat până la 000 din ianuarie.

La rândul său, Sala El Ã&#

; vultur arată, până la 15 Ianuarie anului viitor, moștenirea fotografului Pablo Pérez-Mínguez, prin expoziția

Pablo Pérez-Mínguez. Modernitatea și mișcarea unui fotograf transgresiv.

Și în Alcalá de Henares, Muzeul Regional de Arheologie propune un tur al Romei Clasice din Madrid cu Tempus Romae. Madrid, întâlnire de căi . Și printre propunerile Muzeul Casa Natal de Cervantes evidențieri Secretele unei scrise bune , care acoperă secretele producției de cerneală prin manuscrise și cărți.

Â

VINERI 24 DIN NOIEMBRIE

A

Programarea 31º Festivalul de toamnă al Comunității Madrid

Programarea Festivalului Miradas FlamenKas 1999

Programare Teatros del Canal del 15 la 29 din noiembrie

A

Da#30 ;RĂU 27 DIN NOIEMBRIE

A

Programarea

º Festivalul comunitar de toamnă ad de Madrid

Programarea Festivalului Miradas Flamenkas

Teatre de programare ale Canalului din 20 la 28 din noiembrie

A

DUMINICĂ 27 DIN NOIEMBRIE

A

Programarea º Festivalul de toamnă al Comunității Madrid

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid apropie cel mai internațional teatru contemporan de închiderea Festivalului de Toamnă