Comunitatea Madrid va finaliza crearea de un total de 2023 locuri noi susținute cu fonduri publice în 52 reședințe pentru vârstnici din regiune, sub modalitatea concert. Acest lucru a fost subliniat astăzi de ministrul Familiei, Tineretului și Politicii Sociale, Concepción Dancausa, în timpul vizitei sale la reședința Onacare din Velilla de San Antonio, una dintre cele care vor beneficia de această creștere.

. )

Dancausa a explicat că 217 dintre care au intrat în serviciu în trecut 17 Noiembrie în 47 reședințe, în timp ce restul 217 vor fi pe 1 decembrie viitor în centre, după ce au fost aprobate în Consiliul Guvernatorilor desfășurat ieri, și că pentru funcționarea acestuia pe parcursul celor două pr anii viitori vor fi investiți 24 ,3 milioane de euro.

Creșterea a fost posibilă datorită modificării în sus a posturilor contractate prin noul Acord-cadru, care se întâmplă astfel să fie finanţat din fonduri publice 9.217 spre deosebire de 8. 2023 aprobat inițial în iunie anul trecut, pentru care 450,5 milioane. Acest acord crește aproape 17 % prețul fiecărui loc pe zi, care pornește de la 24 la 72 euro, ceea ce face posibilă majorarea cu cinci puncte a ponderii personalului de îngrijire directă a centrelor, care includ medici, asistenți medicali, gerocultori, kinetoterapeuți, ergoterapeuti, asistenți sociali sau psihologi.

. Dancausa a reamintit că această majorare a fost deja anunțată de președintele Díaz Ayuso în ultima Dezbatere privind starea regiunii âHœ și reafirmă angajamentul guvernului regional de a continua îmbunătățirea și creșterea serviciilor publice pe care le oferim vârstnicilor din regiune.” ;œ. În acest sens, el a subliniat că unul din doi euro din bugetul pentru 2023 al departamentului său, care depășește 2 euro. . 450 milioane, vor fi alocate îngrijirii persoanelor vârstnice și dependenței. În plus, Madrid continuă să-și consolideze poziția ca regiune cu cea mai mare rețea de spații rezidențiale susținute din fonduri publice, mai mult de 50.000.

Comitetul de meniu

În timpul vizitei sale la facilitățile reședinței Velilla de San Antonio, care pe 1 decembrie va merge de la 11 a 50 piețe publice, consilierul a putut afla despre unele dintre acțiunile care se dezvoltă pentru îmbunătățirea serviciului oferit utilizatorilor din aceste centre .

Una dintre aceste inițiative este comitetul de meniu, care permite rezidenților să participe la deciziile alimentare și încurajează obiceiurile alimentare sănătoase. Acest organism este format din responsabili cu pregătirea meniurilor și trei utilizatori sau membri ai familiei și se întrunește cel puțin o dată pe lună pentru ca aceștia să își poată prezenta sugestiile și propunerile de îmbunătățire în această secțiune. Există deja peste o sută de centre în care funcționează, iar obiectivul Comunității Madrid este extinderea acestuia la toate reședințele din regiune.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2023 Comunitatea Madrid culminează cu crearea 450 noi locuri publice în 72 reședințe pentru bătrâni din regiune 2023