Activitatea Asociației Spaniole Împotriva Cancerului

Prin 40 postere cu bază didactică, holul Spitalului del Tajo a devenit un punct de cunoaștere în care să aprofundăm puțin. activitatea de cercetare împotriva diferitelor tipuri de cancer în ultimul 40 ani. Fiecare dintre materialele informative își concentrează tema pe un aspect cheie de cercetare. Ele marchează diferite repere ale echipelor de cercetare de-a lungul istoriei AECC.

Toate acestea prin imagini ale activității fiecărei echipe, precum și un scurt text descriptiv, a cărui cunoaștere poate fi extinsă prin coduri QR care leagă vizitatorii cu investigarea ulterioară a fiecărei informații. O expoziție care permite cunoașterea personală și, de asemenea, este disponibil virtual prin intermediul site-ului AECC.Â

La AECC a participat responsabilul cu voluntariatul în Madrid, María José Méniz, și responsabilul cu managerul portofoliului de servicii, José Botas, care au fost primiți de directorul general al Spitalului del Tajo, Marisa García González, și de coordonatorul de voluntari AECC la centrul de sănătate, Alicia Hernández.

Colaborare totală între voluntari și profesioniști

La începutul expoziției s-au întâlnit profesioniști și voluntari , într-o întâlnire care a permis să arate cooperarea dintre personalul sanitar și nonsanitar al Spitalului Universitario del Tajo cu echipa de voluntari, formată din 40 persoane care desfășoară activități de însoțire a bolnavilor de cancer și/sau rudelor acestora, atât la Spitalul de Zi, cât și, după caz, în timpul admiterii.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul del Tajo găzduiește expoziția „40 ani schimbând istoria cercetării cancerului”40