#Madrid –

Consiliul de Guvernare al Comunității Madrid a aprobat astăzi modificarea regulilor de acordare a burselor de masă pentru acest an universitar 2023/24 și că toate familiile care au solicitat ajutor direct în acest an, peste 107.000 în perioada de admitere a cererilor, sunt beneficiare. pe toata perioada scolara.

Aceasta este o măsură temporară și excepțională care se aplică pentru apelul curent din cauza incidentelor cauzate de modificarea procedurii de solicitare a acestora. Sistemul de preț redus care fusese folosit s-a schimbat anul acesta într-unul de burse de atribuire directă cu scopul de a crește garanțiile procedurii.

Aplicarea acestui nou sistem, care este deja utilizat în toate bursele gestionate de Ministerul Educației, Științei și Universităților, a făcut ca multe dintre aplicații să prezinte defecte de formă, chiar și după extinderea perioadei de corectare și activarea mecanismelor de informare și ajutor. sa le completeze de la Minister si centrele in sine.

Pentru a preveni ca incidentele formale să provoace prejudicii oricărei familii care au nevoie de copiii săi pentru a utiliza acest serviciu, guvernul regional a decis ca cele peste 107.000 de cereri care au fost înregistrate în perioada de admitere, încheiată pe 7 iulie, să primească anul acesta sumele de modalitatea solicitată, cu efect retroactiv la începutul cursului.

Comunitatea Madrid, prin Ministerul Educației, Științei și Universităților, lucrează deja la un sistem mai simplificat și mai simplu pentru familii pentru următorul an universitar 2024/25.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid acordă burse de luat masa tuturor familiilor care au solicitat acest lucru pentru acest an universitar 2023/24