#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a anunțat astăzi o investiție de aproape 96,5 milioane de euro pentru finanțarea contractelor celor 2.045 de profesori noi care s-au alăturat deja centrelor publice de învățământ din anul universitar 2023/24.

Cu aceste posturi, numărul profesorilor și profesorilor din școlile și institutele cu capital public ajunge la 63.041 de profesioniști. La ei trebuie să îi adăugăm pe cei 25.653 care își îndeplinesc atribuțiile în sistem subvenționat, astfel încât numărul total de cadre didactice din centrele susținute din fonduri publice ajunge anul acesta la cifra record de 88.694.

Această investiție ne permite să continuăm să scădem ratele de elevi, adăugând noi săli de clasă pentru studenții cu Tulburare Generală de Dezvoltare (TGD), îmbunătățind îngrijirea acordată celor mai vulnerabili școlari și dezvoltând ajustările necesare pentru a face față creșterii numărului de înscrieri.

În plus, promovează obiective de bază ale sistemului educațional al Comunității Madrid precum îmbunătățirea constantă a calității educației, reducerea ratelor de repetare și abandonarea prematură a studiilor și formarea și dezvoltarea continuă a capacităților elevilor tineri. oameni din Madrid.

Dintre posturile autorizate de Ministerul Educației, Științei și Universităților, 166 sunt destinate reducerii numărului de elevi pe clasă de la 25 la 20 în ciclul II de Primărie, iar alte 561 să reducă numărul de elevi pe clasă de la 30. la 25 în anul I.de Învăţământul secundar obligatoriu. La rândul lor, 41 de profesioniști vor răspunde nevoilor derivate din creșterea sălilor de clasă TGD.

În plus, vor fi 650 dedicate Programului PROA+ de Orientare Educațională, Avansare și Îmbogățire în centre de complexitate educațională specială și Programului pentru elevi vulnerabili. Restul de 627, repartizați între 358 de profesori ESO și 269 de profesori, răspund creșterii numărului de înscrieri în 2023/24 și lansării centrului public de Educație Specială Valdemoro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid investește 96,5 milioane pentru cei 2.045 de profesori noi încorporați anul acesta în centrele de învățământ publice