#Madrid –

Comunitatea Madrid redeschide mâine parcul Santander, în cartierul Chamberí al capitalei, cu peste 1.000 de copaci noi și zone de divertisment, și a cărui reformă a început în 2021 cu o investiție de 10 milioane de euro.

Acest local public are acum peste 55.000 de metri pătrați de zone verzi, cu 40% mai mult decât înainte de remodelare, pe o parcelă de 12 hectare, situată pe unul dintre rezervoarele istorice de stocare a apei Canal de Isabel II. Prin aceasta, calitatea vieții tuturor locuitorilor va fi îmbunătățită semnificativ, ale căror cerințe au fost incluse și la pregătirea proiectului.

Spațiilor naturale au fost adăugate și alte zone sportive și pentru dezvoltarea programelor culturale. Astfel, la circuitul perimetru al alergare Un altul pentru plimbare și noi puncte de întâlnire pentru utilizări recreative și culturale, precum o plimbare în umbră sau extinderea zonei de apă, au fost acum adăugate.

Acest parc va fi pe deplin accesibil persoanelor cu mobilitate redusă și va oferi opțiuni de divertisment pentru toate vârstele, inclusiv o zonă de joacă pentru copii adaptată copiilor cu tulburări de comportament sau deficiențe de vedere și auz. Cu 4.500 m2 Pentru cei mici (de la 0 la 12 ani), le va permite să desfășoare tot felul de activități, atât în ​​grup, cât și individual.

În ceea ce privește spațiile sportive, acestea își vor dubla și suprafața față de precedenta, cu aproximativ 24.000 de metri pătrați. Pe lângă terenurile de fotbal și paddle existente, vor exista și altele noi, precum terenuri de baschet, terenuri de volei, un perete de cățărat, un circuit bio-sănătos și posibilitatea de a practica calistenica.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid redeschide mâine parcul Santander cu peste 1.000 de copaci noi și zone de divertisment