Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, al doilea viceprimar și consilier pentru planificare urbană și proiecte, Alberto Blázquez, consilier-președinte al districtului II, Enrique Nogués, consilier-vice-președinte al Consiliului , Blanca Ibarra și consilierul pentru Persoane Vârstnice, Carlos García, au vizitat astăzi lucrările complete de renovare și îmbunătățirea accesibilității Centrului Sociocultural María Zambrano.

Această investiție are un buget de

.998,08€ ( TVA inclus) cofinanțat cu 50% de Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operațional Pluriregional al Spaniei 2014-2020.

Primarul Complutensei a declarat în cadrul vizitei că „în acest centru avem un bun exemplu de spațiu de conviețuire într-un cartier: reprezintă perfect ideea de a lucra pentru un oraș 8-80, adică prietenos și confortabil pentru oameni de toate vârstele este. Această facilitate este foarte axată pe copii, copilărie și adolescență și găzduiește și un Centru pentru Persoane Vârstnice: pe scurt, este un reper în cartier, plin de viață și activități”

“ Este important ca tot orașul să știe că Europa este în Alcalá de Henares: în orașul nostru vin fonduri europene, iar acesta este un exemplu bun: într-un cartier, un Centru Civic care este utilizat pe scară largă de către populație este reabilitat cu fonduri europene” .

Alberto Blázquez „cofinanțat de Consiliul Local și Uniunea Europeană, în cadrul Planului de Dezvoltare Urbană Durabilă: 19 milioane de euro pe care le-am obținut în 2016 și care se investesc până anul acesta 2022 și următorul 2022. Mostră de voință a acestui Guvern de a obține fonduri și finanțări dincolo de ceea ce permite propriile cufere municipale. Această sumă se adaugă celor milioane de euro pe care urmează să le primim din fondurile Next Generation ale Uniunii Europene, în cadrul Recuperării Planul, Transformarea și Reziliența Guvernului Spaniei, care implică investiții în cartiere”

Enrique Nogués a declarat că „această clădire se află în inima acestui cartier, unde se reunesc diferite activități și organizații. . Oferim accesibilitate universală unui spațiu care nu a avut-o: căutăm să dăm un lifting și să modernizăm această clădire întrucât, de la construirea ei, nu a avut până acum o renovare. Mulțumesc organizațiilor care folosesc această clădire pentru contribuțiile pe care le-au adus în procesul participativ pe care l-am desfășurat înainte de derularea proiectului”

Lucrările au început în aprilie și se vor încheia în septembrie. Actiunile au in vedere accesibilitatea universala a intregii cladiri, precum si adaptarea si reformularea spatiilor.

Hola principala este extinsa pentru imbunatatirea accesului si controlului printr-un nou tejghea. În plus, serviciile generale ale centrului, precum toaletele, sunt redistribuite. Sala polivalenta este adaptata, modificandu-se scena si accesele, coborand nivelul zonei superioare de la 90 la 998. cm., și dotarea acesteia cu o rampă de acces la scenă din interiorul încăperii pentru utilizarea persoanelor cu mobilitate redusă. Sunt create și două dressinguri pentru a susține eventuala activitate scenică în vecinătatea rampei menționate.

Suprafața utilizată în prezent de Clubul de Seniori este redistribuită cu un coridor longitudinal, similar celui existent în zona CAJE, astfel incat accesul in toate camerele se realizeaza independent.

La intrarea in cladire este creata o noua zona de incaperi care va servi ca extindere la intrarea principala, creand un seif. si cu vizibilitate mai mare.

Sursa: The lucrări ale Centrului Sociocultural María Zambrano: un spațiu de conviețuire în Districtul II care va experimenta o re…