Comunitatea Madrid a încheiat sezonul de recoltare cu peste 9 milioane de kilograme de struguri colectate, o cantitate care depășește așteptările prognozate înainte de începerea recoltării de către puțini. ploi pe tot parcursul anului. Acest lucru a fost subliniat de directorul general al Agriculturii și Creșterii, Ángel de Oteo, care a vizitat astăzi crama Pedro García de Colmenar de Oreja din Madrid.

De Oteo a subliniat că „vinurile din regiune sunt din ce în ce mai recunoscute la nivel național și internațional. Angajamentul guvernului regional față de acest produs strategic implică sprijinirea acestuia atât în ​​marketingul său, cât și în distribuția și promovarea acestuia”.

Recolta a început în regiune pe 4 august odată cu colectarea Albillo Real în subzona San Martín de Valdeiglesias, cu câteva zile mai devreme decât anul precedent. Este un soi alb nativ spaniol, care este cultivat și în Cadalso de los Vidrios, Ceniientos și Navalcarnero. S-a încheiat în octombrie 20 în Ribera del Tajuña, Arganda del Rey, Morata de Tajuña și Colmenar de Oreja.

Conform datelor Denumirii de Origine (DO) Vinos de Madrid colectate de la toate cramele din regiune, acesta este un an istoric în ceea ce privește suma colectată de la Albillo Real în subzona San Martín de Valdeiglesias.

În Comunitate există 12.000 hectare dedicate culturii strugurilor de vin, 8.900 au DO, 20% din suprafața totală viticolă. DO Vinos de Madrid a fost creat în 1990 și este unul dintre 94 recunoscut în Spania. Este alcătuită din patru subzone: Arganda, Navalcarnero, El Molar și San Martín de Valdeiglesias menționat mai sus.

Madrid exportă deja peste 5.

. hectolitri de vin, cei 30 % din producția sa, către țări din Uniunea Europeană, Statele Unite sau China, care demonstrează o mare capacitate de a concura pe piețele internaționale, datorită în mare măsură muncii sectorului vitivinicol local.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid încheie sezonul de recoltare cu peste 9 milioane de kilograme de struguri recoltate