#Madrid –

Comisarul pentru Atenția Victimelor Terorismului din Comunitatea Madrid a oferit aproximativ 3.000 de asistență victimelor terorismului în ultimii patru ani. Majoritatea solicitărilor au fost făcute personal, dar și prin telefon sau e-mail. Această entitate publică este, de asemenea, la dispoziția victimelor, a familiilor acestora și a asociațiilor și fundațiilor non-profit legate de această problemă.

În același domeniu, guvernul regional a acordat peste 1.300 de despăgubiri, pentru deces sau pagube, atât victimelor, cât și celor dragi. Pentru aceasta, Executivul regional a alocat peste 60 de milioane de euro.

Cu ocazia sărbătoririi de astăzi a Zilei Internaționale de Comemorare și Omagiu Victimelor Terorismului, ministrul Președinției, Justiției și Administrației Locale, Miguel Ángel García Martín, a subliniat că „guvernul regional va fi întotdeauna aproape de victime și familiile lor”. „Revendim libertatea și pacea ca două instrumente esențiale pentru o mai bună conviețuire”, a subliniat el.

În aceeași perioadă din 2019, comisarul și-a întărit activitatea periodică informativă și informativă pentru a sesiza toate măsurile aprobate de Administrația regională de interes, precum și cu întâlniri bilaterale care au generat sinergii pozitive asupra nevoilor acestui grup.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid a efectuat 3.000 de îngrijiri pentru victimele terorismului în patru ani, cu peste 1.300 de despăgubiri