#Madrid –

Comunitatea Madrid a îndemnat guvernul central să implementeze „cât mai curând posibil” prelungirea cu două ore, până la miezul nopții, a orelor de iluminare a clădirilor de stat de mare interes cultural și turistic. Așa i-a informat ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, miniștrii Președinției, Relații cu Instanțele și Memoria Democratică și ai Culturii și Sportului într-o nouă scrisoare în care, în plus, le mulțumește. pentru a lua în considerare această propunere a Executivului regional.

„Consider că este înțelept să permitem atât cetățenilor spanioli, cât și oamenilor care ne vizitează să se bucure, pentru câteva ore în fiecare noapte și vara, de moștenirea istorică și culturală a regiunii noastre”, a subliniat De Paco Serrano în scrisoarea trimisă. miniștrilor Bolaños și Iceta.

După ce a vizitat o expoziție la Finca de Vista Alegre, De Paco Serrano a insistat că măsura urmărește „să promoveze conștientizarea bogăției artistice de prim rang care se păstrează în capitală, fiind totodată foarte conștient de importanța culturii turistice ca imaginea de marcă, atât în ​​regiune, cât și în țară”.

Consilierul a profitat de această a doua scrisoare „pentru a-i aduce (miniștrii) la cunoștință Planul de economisire a energiei și eficiență în clădirile publice, aprobat în septembrie 2017 de Guvernul Comunității Madrid, care, de atunci, a condus la implementarea a 3.808 acțiuni, care au permis economii acumulate de energie de 34.215 tone echivalent petrol și au evitat 110.292 tone de emisii de CO2”.

„Numai în 2022, cu o investiție de 52 de milioane de euro, au fost lansate 795 de acțiuni care au facilitat o scădere cu 12% față de 2020 a consumului de energie pe clădire publică din Comunitatea Madrid, iar în ultimii doi ani am convocat două renovari centrale termice. intenţionează să înlocuiască 30.000 de echipamente”, a indicat el.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea îndeamnă guvernul central să aplice „cât mai repede” cele două ore suplimentare de iluminare a clădirilor de interes turistic