#AlcaladeHenares – Mancomunidad de Aguas del Sorbe a ținut vineri adunarea constituțională pentru noua perioadă 2023-2027, în care a fost aleasă președinte primarul orașului Alcalá de Henares, Judith Piquet, iar primarul din Quer, José Miguel, vicepreședinte. Benitez.

Alegerea consilierilor din Alcalá de Henares și Quer a avut unanimitatea tuturor membrilor prezenți care și-au preluat astăzi funcția în noua adunare, care va fi formată din 26 de reprezentanți.

Noul președinte al MAS a ținut să mulțumească „încrederea de a mă alege președinte al acestui Commonwealth și mi-a întins mâna” pentru a lucra împreună pentru a face față provocărilor importante viitoare care ne așteaptă.

Piquet a mulțumit echipei de ieșire pentru munca depusă și a asigurat că va lucra „din loialitate instituțională, fără partizanism și din municipalism cu scopul de a oferi cele mai bune servicii celor 400.000 de cetățeni pe care îi deservim din Comunitatea Aguas del Sorbe”.

Comunitatea Aguas del Sorbe

Comunitatea Aguas del Sorbe a fost creată în 1970 pentru a gestiona alimentarea cu apă, provenind în principal din râul Sorbe, către orașele comune: Alcalá de Henares, Alovera, Azuqueca de Henares, Fontanar, Guadalajara, Mohernando și Yunquera de Henares. La 23 iunie 2009, șase noi municipalități au fost încorporate ca membri cu drepturi depline: Cabanillas del Campo, Humanes, Marchamalo, Quer, Tórtola de Henares și Villanueva de la Torre.

În prezent, MAS furnizează apă potabilă unui număr total de 44 de municipalități: 43 din provincia Guadalajara și Alcalá de Henares, din Comunitatea Madrid.

Pe lângă cele treisprezece orașe comune, populațiile care primesc apă din sistemul de alimentare MAS sunt următoarele: El Casar (cu Mesones și Urbanizarea El Coto), Galapagos, Torrejón del Rey, Valdeaveruelo și Valdenuño Fernández, deoarece sunt integrate în comunitatea Campiña Baja; și Alarilla, Aldeanueva de Guadalajara, Cañizar, Casa de Uceda, Ciruelas, Copernal, El Cubillo de Uceda, Espinosa de Henares, Fuentealahiguera de Albatages, Heras de Ayuso, Hita, Humanes de Mohernando, Malaguilla, Matarrubia, Montarrón, Muduex, Puebla de Beleña, Pueba de Valles, Robledillo de Mohernando, Taragudo, Torija, Torre del Burgo, Trijueque, Valdearenas, Villaseca de Uceda și Viñuelas, care fac parte din comunitatea La Muela.

Sursa: Primaria orașului Alcalá, Judith Piquet, aleasă președinte al Comunității Aguas del Sorbe