Pe o scenă neconvenţională, faţada Muzeului Patio Herreriano din Valladolid, compania XTREME prezintă pe 25 mai, la ora 22:15, în premieră în Spania, spectacolul „Vertical”, în cadrul ediţiei a XI-a a Festivalului Internaţional de Teatru şi Arte de Stradă din Valladolid. ICR Madrid colaborează cu Primăria Valladolid – Fundaţia Municipală de Cultură în organizarea celor patru reprezentaţii pe care XTREME le va susţine pe 25 şi 26 mai la orele 22:15 şi 23:15.

Festivalul are loc în perioada 25 – 30 mai 2010. Se vor prezenta 200 de spectacole, dintre care 23 de premiere, şi vor participa 63 de companii din 17 ţări.
Cu o coreografie şi un concept realizate de Dorel Moiş, acrobaţii de la XTREME dansează la înălţime sfidând gravitaţia. Trupa îmbină dansul cu acrobaţia şi gimnastica, folosind elemente preluate din sportul extrem. Faţada clădirii şi corpurile acrobaţilor sunt, în acelaşi timp, ecran de proiecţie pentru o animaţie realizată de artiştii Marilena Opriş şi Sorin Olexiuc. Un colaj din piese de Juno Reactor, Johannes Linstead şi Poets of the Fall compune coloana sonoră care întregeşte spectacolul, atât în plan imagistic, cât şi coregrafic. Durata 20´. Acces gratuit.

Cei cinci membri ai companiei XTREME sunt foşti gimnaşti de performanţă, având în palmares medalii la campionate europene şi mondiale, pe diferite ramuri ale gimnasticii. Liderul, fondatorul şi formatorul grupului este Dorel Moiş, gimnast, performer internaţional, fost colaborator al celebrei coregrafe Debra Brown. Alături de el, din trupă fac parte Luminiţa Brad, Mădălina Cioveie, Raluca Babaligea şi Casian Bădescu. XTREME a fost singura companie din România care a evoluat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă B-fit in the Street, din Bucureşti, în 2009.