Jazz românesc la Madrid

Jazz românesc la Madrid

Institutul Cultural Român de la Madrid şi Institutul Francez ne invită în această seară la un concert de jazz cu Ramona Horvath Trio. Unicul concert al acestui trio are loc la Sala de teatru a Institutului Francez din Madrid, în 24 martie, la ora 20,00 şi face parte din programul Săptămânii Francofoniei, în cadrul căreia ICR Madrid participă de câţiva ani, prin sprijinirea participării artiştilor şi scriitorilor de origine română.

Concertul de la teatrul Institutului Francez este gratuit.

Ramona Horvath Trio este un band de jazz inițiat de pianista româncă Ramona Horvath, alături de muzicienii francezi Nicolas Rageau (contrabas) și Frédéric Sicart (baterie), al cărui repertoriu propune publicului aranjamente originale în care folclorul românesc se îmbină cu sunete de mainstream și cool jazz.

Pianista Ramona Horvath s-a născut la Bucureşti şi a absolvit Conservatorul din capitala României, dar din anul 2009 trăieşte la Paris. Întâlnirea sa cu pianistul de origine română Jancy Korossy (decedat în anul 2013), recunoscut în lumea jazzului internaţional, este esenţială pentru cariera Ramonei. Albumul „Dor de acasă”, pe care artiștii l-au înregistrat în duet, a fost recompensat cu Premiul „Cel mai bun disc de jazz al anului” în 2009.

După mutarea sa la Paris, obiectivul este crearea unui proiect muzical care să fuzioneze jazzul, muzica clasică şi muzica populară românească şi ungurească. Acest proiect este trio-ul pe care îl putem vedea în această seară la Madrid, care ne propune compoziţii şi aranjamente originale. Ramona Horvath Trío este prezent în festivaluri şi cluburi de jazz din Paris.

În prezent, Ramona Horvath concertează frecvent pe scene din Austria, Franța, Germania, Italia, Portugalia, România, Spania, Ungaria și, alături de Nicolas Rageau și Frédéric Sicart, în programul permanent al prestigiosului Sunset Sunside Jazz Club din Paris.

Nicolas Rageau (Paris, Franţa) s-a lansat în jazz în anii ’80, iar în 1994 s-a instalat la New York, unde a activat o perioadă la celebrul club de jazz „Small’s”. A colaborat şi a acompaniat diverşi artişti renumiţi, precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Lew Tabackin, Peter Bernstein, Paolo Fresu, Alain Jean-Marie, Manu Katche, Michel Graillier, Sarah Lazarus, Anne Ducros.

Frédéric Sicart (Paris, Franţa) este baterist, compozitor și producător și susține concerte la importante festivaluri de jazz: Jazz à Vienne, Juan les Pins, Jazz à Marciac, Insbruck/JVC, Meer JaZz Festival Amsterdam, Nancy Jazz Pulsation, Monte-Carlo Jazz Festival etc. A colaborat cu artişti importanţi precum: Richard Galiano, Claude Nougaro, sau Giovani Mirabassi. A compus muzica pentru diverse emisiuni pentru posturile de televiziune franceze TF1, M6, France 2 și France 3.

Despre autor

Redacția

Românul din Spania este o publicație românească independentă care a apărut în 2009. Este un proiect susținut de un colectiv de jurnaliști profesioniști și informează despre viața românilor din Spania. Dacă ai o informație de interes public contactează redacția

Concierto de jazz con Ramona Horvath Trío

Concierto de jazz con Ramona Horvath Trío

Institutul Cultural Român de la Madrid şi Institutul Francez ne invită în această seară la un concert de jazz cu Ramona Horvath Trio. (mai mult…)

Despre autor

Redacția

Românul din Spania este o publicație românească independentă care a apărut în 2009. Este un proiect susținut de un colectiv de jurnaliști profesioniști și informează despre viața românilor din Spania. Dacă ai o informație de interes public contactează redacția

Publicitate

Românul Podcast

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu