În seara de Ajun şi în ziua de Crăciun, glasurile limpezi şi melodioase ale copiilor au răsunat în sediile Bisericilor Ortodoxe Române din oraşele Castellon de la Plana şi Vila-Real, preamărind Naşterea Domnului şi aşteptându-l pe Moşul cel încărcat de cadouri. Pe 24 decembrie, în Castellon, toţi copiii care au asistat la concertul de colinde şi la mica serbare organizată la biserică au fost răsplătiţi de Moş Crăciun cu daruri.

Au fost prezenţi atât copiii din ansamblul de dans „Primăvara” al fundaţiei „Sfântul Nicolae„, cât şi jucătorii echipei de fotbal „Luceafărul„.  Consulul României la Castellon, Liviu Popa, a participat la serbare, fiind însoţit de cei doi copii ai săi. Moş Crăciun nu i-a dezamăgit pe niciunul dintre cei mici şi a împărţit tuturor punguţe cu dulciuri.

Pe 25 decembrie, la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Vila-Real  a avut loc serbarea de Crăciun, ca în fiecare an, după Sfânta Liturghie. Protagoniştii au fost copiii români care participă la cursurile Şcolii Parohiale, înfiinţată acum 3 ani. În cadrul acestui curs, profesoarele Elena Cristina Stoica şi Dana Nahoi predau noţiuni de religie, limbă, cultură şi civilizaţie românească şi limba engleză. Cei 24 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani au prezentat sceneta „Irod şi Magii„, au interpretat colinde şi au recitat poezii. Toţi credincioşii prezenţi la slujbă au urmărit momentele artistice pregătite de copii. Departe de ţară, chipurile lor oglindeau bucuria şi satisfacţia că cei mici, chiar şi la 3.000 de kilometri distanţă de România, duc mai departe comoara colindelor nemuritoare. După serbare, copiii prezenţi în biserică au primit de la Moş Crăciun peste 70 de pachete cu dulciuri şi jucării.