Familia Casei Romaniei din Spania s-a marit. Dupa prezentarea acestei asociatii in citeva dintre localitatile regiunii Madrid a venit si randul orasului Leganes. Si cum se putea face acest lucru mai bine daca nu in cadrul unei sarbatori – „Sarbatoarea Primaverii„.

Manifestarea a inclus organizarea de ateliere de confectionare a martisoarelor, sarbatoarea femeilor romance, expozitie de costume populare si artizanat romanesc, expozitia cu degustare de gastronomie romaneasca, expozitie fotografica din activitatile asociatiei din ultimii ani si nu, in ultimul rind, spectacolul artistic.

Spectacolul a fost deschis de catre oficialitatile prezente, respectiv Rafael Gomez Montoya, primarul orasului Leganes si Ambasadorul Romaniei in Spania, Maria Ligor, care in discursul sau a subliniat importanta asociatiei si a prezentei romanilor in viata sociala a oraselor in care locuiesc.

In discursul sau, primarul orasului Leganes a declarat ca astepta de mai mult timp ca romanii sa se organizeze, sa se faca vizibili si sa se simta ca incearca sa fie cetateni ai urbei. In acelasi timp si-a manifestat deschiderea de a sta alaturi si de a ajuta romanii si orice comunitate de emigranti, in procesul de integrare. Dupa cuvintul oficialitatilor a inceput spectacolul propiu-zis. Grupurile de copii ai asociatiei, din Leganes si Getafe, au pregatit un program de muzica si poezie dedicat Zilei Femeii. Copiii au emotionat intreaga asistenta prin naturaletea cu care au recitat, prin credinta cu care spuneau fiecare vers si prin vocea si urechea muzicala de care au dat dovada.

Cu aceeasi ocazie a avut loc si prezentarea oficiala a asociatiei Casa de Rumania din Leganes – (Daniela Gheorghe).

?