#Spania – Printre diferitele probleme abordate în cadrul conferinței, aprobarea concluziilor privind reducerea decalajului digital și protejarea drepturilor fundamentale în acest domeniu a fost susținută în unanimitate de cei 27.

Obiectivul acestui text este de a consolida un spațiu public digital sigur, echitabil și transparent, care să protejeze drepturile fundamentale ale cetățenilor în mediile digitale și care să ne permită să facem față provocărilor care decurg din aplicarea acestuia, precum dezinformarea, creșterea discursului. și crime motivate de ură, violență cibernetică, amenințări și hărțuire online.

Llop a subliniat că acesta este „un pas fundamental în stabilirea unui cadru digital european care extinde la lumea digitală și online spațiul de libertate, securitate și justiție pe care îl reprezintă Uniunea Europeană”, și a clarificat că, cu aprobare, „Suntem mai aproape de reducerea decalajului digital prin formarea și abilitarea cetățenilor în medii digitale”.

Pe parcursul zilei au fost analizate și alte subiecte precum cooperarea juridică cu America Latină și Caraibe; responsabilitatea Rusiei în agresiunea împotriva Ucrainei și mecanismele promovate de UE pentru a preveni ca acestea să rămână nepedepsite; precum și propunerea legislativă privind armonizarea parțială a legislației în materie de insolvență.

Parlamentul a fost informat, de asemenea, despre progresul negocierilor privind alte propuneri de reglementare care urmează să fie aprobate în cursul acestui semestru, sub președinția spaniolă.

În timpul prânzului de lucru, reprezentanți ai ministerelor europene de justiție au împărtășit experiențe privind eficiența și calitatea sistemelor naționale de justiție.

În acest sens, Llop a subliniat importanța aplicării noilor tehnologii precum inteligența artificială, „în vederea îmbunătățirii eficienței și accesibilității Justiției, în special pentru persoanele aflate în situații vulnerabile, una dintre prioritățile Președinției spaniole în acest domeniu. „.

Condamnarea terorismuluiLa începutul întâlnirii, ministrul „a condamnat ferm terorismul” și a cerut „eliberarea imediată și necondiționată a ostaticilor răpiți”, printre care se numără și un cetățean spaniol. De asemenea, și-a arătat sprijinul față de Franța, Suedia și Belgia pentru atacurile pe care le-au suferit recent.

De asemenea, Llop a ținut să transmită un mesaj în favoarea armoniei și pentru încetarea violențelor și ostilităților împotriva populației civile, „mai ales împotriva copiilor, care sunt cei mai vulnerabili”.

Ministrul Justiției, Pilar Llop, la diferite momente ale întâlnirii

Mai multe informatii Site-ul web al președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene Miniștrii justiției din UE dezbat îmbunătățirea accesibilității la justiție și o mai mare protecție a victimelor (21.07.2023) Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Cei 27 sunt de acord în unanimitate asupra concluziilor privind reducerea decalajului digital și protejarea drepturilor fundamentale