#Madrid –

Comunitatea Madrid a aprobat alocarea a 1.750.000 de euro Fundației Teatro de la Abadía, Centrul de Studii și Creație Spectacolă al Comunității Madrid, cu scopul de a-și finanța activitățile. Acordul a fost adoptat la o ședință a Consiliului de Guvern din această săptămână.

Între cele două locații ale sale, Teatro de La Abadía, din capitală, și Corral de Comedias de Alcalá de Henares, Fundația oferă o programare de calitate, legând producția de spectacole de formarea continuă a actorilor și regizorilor, pentru a menține o companie stabilă care împarte idei artistice și un mod de a vedea artele spectacolului, sub conducerea lui Juan Mayorga.

Acțiunea sa este structurată în jurul producției de spectacole proprii, coproducții și colaborări, expunerea repertoriului său, programarea lucrărilor invitate, participarea la festivaluri – Festivalul Toamnei, Festivalul de Artă Sacră (FIAS) și Teatralia –, pregătire și activitate artistică. informativ și management al Corral de Comedias din Alcalá de Henares. Executivul regional subvenţionează astfel Fundaţia cu mai mult de jumătate din veniturile totale ale unei instituţii non-profit.

Fundația a fost înființată în 1992 de către guvernul regional și actorul José Luis Gómez, patronii săi fondatori, iar colaborarea economică prin subvenții nominative a început acum aproape 30 de ani. Consiliul său de administrație are 10 membri, dintre care trei sunt numiți de Comunitatea Madrid, unul de Consiliul Local al Capitalei, unul de Ministerul Culturii și Sportului și încă cinci de către co-fondator.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 1,7 milioane de euro pentru finanțarea activităților Fundației Teatro de la Abadía