Madridul vrea cu orice preţ să participe la organizarea unei competiţii sportive mondiale. După candidaturile eşuate pentru organizarea Jocurilor Olimpice, primarul capitalei Spaniei a spus că prioritatea Madridului trebuie să fie acum pregătirea pentru o eventuală organizare a Campionatul Mondial de Fotbal din 2018.

Spania şi Portugalia au solicitat organizarea Cupei Mondiale ce va avea loc peste 8 ani şi în 2 decembrie, anul acesta, se va cunoaşte care va fi candidatura câştigătoare.

Primarul Alberto Ruiz Gallardon a spus că deocamdată visul olimpic rămâne deoparte şi prioritatea Madridului este aceea de a da totul pentru ca Spania să organizeze Campionatul Mondial din 2018.

După alegerile din 2011, primăria va căuta să obţină acordul tuturor grupurilor politice în vederea prezentării unei noi candidaturi olimpice, de această dată pentru Jocurile din 2020.

În opinia primarului, dacă Spania şi Portugalia ar primi dreptul să organizeze Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, o candidatură olimpică a Madridului pentru 2020 ar avea mai multe şanse de câştig.