Acest acord este doar un pas în plus în angajamentul instituției insulare, care a gestionat până acum aproape 15 milioane de euro în ajutor pentru independenți pentru a acoperi cheltuielile generate de pandemie și erupția vulcanică, precum și pentru a genera noi afaceri. proiecte.

26 februarie 2023. Cabildo de La Palma și Federația Națională a Asociațiilor de Lucrători Independenți, ATA, au ajuns la un acord pentru a-și uni eforturile în consilierea acestui grup de antreprenori printr-un servicii de informare, consiliere și suport în acele chestiuni care le afectează activitatea.

Președintele Cabildo, Mariano Zapata, și ministrul Ocupării Forței de Muncă, Raquel Díaz, s-au întâlnit astăzi cu Lorenzo Amor, președintele Federației Naționale ATA, și cu delegatul său în Insulele Canare, Pedro Andueza, pentru a împărtăși sinergii și a căuta formule de continuare. sprijinirea lucrătorilor independenţi ai Insulei.

Ambele entități s-au angajat oferă un serviciu de informare, consiliere și asistență persoanelor care desfășoară activități independente și antreprenorilor din La Palma în acele chestiuni de cel mai mare interes care le afectează activitățilecum ar fi demararea afacerii.

Mariano Zapata subliniază că „Acest acord este încă un pas în angajamentul Cabildo de a promova ocuparea forței de muncă și de a continua să consolideze relația cu țesutul de afaceri și inițiativa privată, pe care le considerăm axe fundamentale ale economiei La Palma și redresarea insulei.”.

Pe de altă parte, consilierul a explicat „șilucrarea pe care o facem de ani de zile pentru a sprijini oamenii de afaceri de pe Insulă, cu un total de aproape 15 milioane de euro din fonduri proprii investite în ajutor pentru atenuarea efectelor pandemiei și erupției vulcanice.”

În același mod, atât președintele, cât și consilierul au mulțumit în orice moment ATA pentru sprijinul și sfaturile acordate.

La rândul său, președintele ATA, Lawrence Love valori”munca exemplară desfășurată de Cabildo, fiind pionier în anul 2020 în obținerea de ajutoare inovatoare și cu fonduri proprii în perioada pandemiei care a ajuns la peste 2.000 de persoane, precum și ajutorul acordat sectorului după erupția vulcanică, transportând felicitările sale instituției pentru angajamentul și sprijinul acordat lucrătorilor independenți din La Palma”.

„Independenții din La Palma și-au găsit un mare aliat în Cabildo Insular și știm că de la ATA ne putem baza și pe această administrație pentru a genera sinergii și pentru a sprijini antreprenorii și lucrătorii independenți care sunt adevărații generatori de locuri de muncă. Independenții din La Palma sunt premiul anului 2022 pentru lucrători independenți și dorim să continuăm să sprijinim și să le evidențiem antreprenoriatul”.

Ajutor pentru IMM-uri și lucrători independenți

Pe parcursul anului 2020, Cabildo de La Palma a fost un pionier în implementarea unei linii de ajutor pentru a salva volumul afacerilor insulei de efectele generate de Covid-19, cu o cerere de 4,5 milioane de euro. În 2021, ajutorul s-a ridicat la aproape 3 milioane de euro și au beneficiat în total 4.118 companii de palmier.

La fel, după erupția vulcanică, Instituția insulară a lansat patru linii de ajutor pentru promovarea recrutării forței de muncă, sprijinirea noilor afaceri și sprijinirea companiilor și persoanelor fizice care desfășoară activități independente afectate de erupție pentru 7,1 milioane de euro. La această linie de ajutor se adaugă bugetul 2023, care are peste 11 milioane alocate zonei de ocupare și care reprezintă o creștere de peste 130% față de anul trecut. În plus, o creștere cu o modificare bugetară recentă în valoare de 450.000 de euro, destinată sprijinirii a 170 de lucrători independenți care în apelul precedent nu au putut accesa acest ajutor financiar.

În acest proces, pentru a menține contactul direct și consilierea lucrătorilor independenți ai Insulei, în cadrul Planului Recupera, a fost lansat un punct de informare itinerant care a făcut turul celor 14 municipalități ale Insulei pentru a face cunoscute diferitele ajutoare care Cabildo de La Palma oferă IMM-uri și liber profesioniști.


Sursa: Cabildo și ATA se unesc pentru a oferi consiliere persoanelor care desfășoară activități independente din La Palma