#Torrejon – • Cele două noi zone verzi create sunt parcurile Soto Norte și Casablanca și, între ele, însumează peste 24.353 de metri pătrați și au plantat 290 de copaci, 7.200 de arbuști, mobilier stradal și trei zone pentru copii.

• „Cu aceste două parcuri noi și cu toate zonele verzi create și reformate până în prezent, se poate spune că Torrejón este unul dintre orașele din Madrid cu cele mai bune spații verzi, deoarece există deja 120 de parcuri noi și reforme în ultimii ani. de actualul Guvern local”, a subliniat primarul Torrejón de Ardoz are două noi zone verzi care măresc spațiile cu vegetație din mediul urban și înfrumusețează orașul, făcându-l mai ecologic și mai durabil. În total, există deja 120 de parcuri și parcuri noi renovate de actuala administrație locală de care locuitorii se bucură în timpul liber și în timpul liber. Cele două noi zone verzi create sunt parcurile Soto Norte și Casablanca și, între cele două, însumează peste 24.353 de metri pătrați și în ele au fost plantați 290 de copaci, 7.200 de arbuști, mobilier stradal și trei zone pentru copii. Primarul, Ignacio Vázquez, și consilierul pentru Mediu, Esperanza Fernández, au prezentat în această dimineață cele două noi zone verzi.

Torrejón de Ardoz, 27 februarie 2023. „Cu aceste două parcuri noi și cu toate zonele verzi create și renovate până în prezent, se poate spune că Torrejón este unul dintre orașele din Madrid cu cele mai bune spații verzi, deoarece există deja 120 de parcuri noi și reformate în ultimii ani de actuala administrație locală”, a evidențiat primarul.

Parcul Soto Norte: Această zonă verde mare de 17.124 m2 este situată în cartierul Soto Norte, la capătul bulevardei Cristóbal Colón. Cu această acțiune s-a adaptat o zonă de pământ pentru a o transforma într-un nou parc în care au fost plantați 230 de arbori (pini, cedri și gumă) și 4.500 de caprifoi.

Parcul are trei zone pentru copii de diferite vârste dotate cu jocuri și o zonă mare de tiroliană, care sunt pavate cu pardoseală din cauciuc și protejate de 250 de metri liniari de gard multicolor. În plus, au fost create 2 zone canine cu o suprafață de 2.010 m2. De asemenea, au fost instalate 12 bănci, 6 coșuri de gunoi și sisteme de irigare.

Parque Casablanca: Această zonă verde a fost o zonă de pământ care a fost transformată într-un nou parc de 7.229 m2 care se află pe Avenida Premios Nobel, în fața Centrului Comercial Oasiz și lângă McDonald’s.

Au fost realizate 4.390 m2 de pajiști cu iarbă naturală și au fost plantați 60 de arbori (dud, frasin și hacer) și 2.700 de arbuști (Abelias, Teucrium și Photinias). În plus, au fost instalate sisteme de irigare și salubrizare (3.000 de metri liniari de conducte de irigare, 144 de duze de irigare și 29 de aspersoare) și o fântână.

Sursa: Există deja 120 de parcuri noi și reformate de actuala administrație locală