#Arganda – Primarul din Arganda, Guillermo Hita, însoțit de consilierul pentru Industrie și Ocuparea Forței de Muncă, Irenio Vara, a vizitat în această dimineață instalațiile Sener Aeroespacial, un furnizor de prim rang de peste 50 de ani de sisteme aerospațiale de înaltă performanță pentru Spațiu, Apărare și Știința, cu dezvoltări tehnologice proprii de mare valoare adăugată. Această vizită continuă seria ședințelor pe care consiliul orășenesc le desfășoară în ideea de a afla, în primă mână, nevoile oamenilor de afaceri și ale femeilor de afaceri și, astfel, de a colabora mai strâns cu comunitatea de afaceri. Reprezentanții municipalității au fost primiți de directorul general al Sener Aerospacial, José Julián Echevarría; directorul Diviziei COM, Andrés Nubla; directorul Diviziei TCOM, Roberto Esteve; și directorul de personal, David de la Fuente.

În Arganda, Sener Aeroespacial are 4.700 m2 de instalații pentru proiectarea, fabricarea, asamblarea și testarea echipamentelor RF pasive, a antenelor și a radarelor primare și secundare pentru controlul traficului aerian. Forța de muncă este formată din 182 de muncitori, majoritatea din ramurile ingineriei electrice/RF, mecanico-termice și de calitate, precum și tehnicieni de specialitate, cu pregătire și calificare înaltă.

Facilitățile sale sunt dotate cu mijloace avansate de fabricație, asamblare și testare pentru spațiu, care includ peste 15 centre de prelucrare, zone curate, finisaje de suprafață, mai multe camere anecoice și mai multe camere de ciclism termic/vid, precum și echipamente de măsurare pentru testarea frecvenței radio. .

În spațiu, Sener Aeroespacial furnizează sisteme electromecanice, de navigație, comunicații și optice și participă la principalele programe ale agențiilor spațiale ESA și NASA (cum ar fi Euclid, Hubble, Galileo sau Mars 2020) și observatorul european de sud ESO. Pe piața spațială comercială, este lider mondial în furnizarea de antene de telemetrie și telecomandă și este un furnizor obișnuit de toate tipurile de antene, echipamente de radiofrecvență pasive și active, inclusiv pentru principalii producători internaționali de sateliți de comunicații. Spațiu Nou”.

Sursa: Primarul, Guillermo Hita, a vizitat instalațiile Sener Aeroespacial | Primăria Arganda