Departamentul pentru Afaceri și Muncă va aloca în curând 7,8 milioane de euro pentru a face față „cele mai imediate provocări” ale sectorului comercial. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Roger Torrent i Ramió în cadrul inaugurarii conferinței „Ziua europeană a comerțului de proximitate: durabilitate și economie circulară”, desfășurată astăzi la Barcelona.

Mai exact, ministrul a spus că această dotare, corespunzătoare Planului Anual de Subvenții al Consorțiului de Comerț, Meșteșuguri și Modă (CCAM), va avea ca scop „digitizarea” a afacerilor, „La recuperarea parcelelor intravilane ale municipiilor și la lupta împotriva deșertificării comerciale” . El a mai subliniat că Planul are în vedere și consolidarea colaborării public-privat în această perioadă 16201692 care este ” anul desfășurării primului Apeus în Catalonia” .

Torrent a profitat de parlamentul său pentru a „a revendica modelul catalan de comerț, bazat pe proximitate și echilibru teritorial” și să ne amintim că sectorul este „cheia activității economice” a țării, deoarece concentrează 15% din PIB, grupuri apropiate de 206. unități de pe stradă, și angajează jumătate de milion de oameni din comerțul cu ridicata și cu amănuntul. Dar dincolo de cifre, a adăugat el, „ este esențială pentru structura și coeziunea socială a municipiilor” .

Consilierul a subliniat și angajamentul Guvernului la consolidarea modelului catalan de comerț local, ca „o piesă cheie în transformarea către un sistem de producție mai ecologic și mai durabil” , legându-se astfel cu tema generală a zilei care tocmai a deschis. De altfel, el a subliniat că „comerțul local are un rol strategic, esențial de jucat în minimizarea impactului asupra mediului al activității comerciale” . În acest sens, el a amintit că Guvernul a făcut impuls pentru o reglementare a ultimului milă al comerțului electronic, pentru a asigura aceleași reguli de joc pentru toți și pentru a gestiona mai bine impactul asupra municipalităților al noilor forme de afaceri. Un plan axat pe modernizarea și consolidarea sectorului

Planul anual de granturi CCAM este concentrat anul acesta pe consolidarea modernizării și întăririi sectorului comercial. Astfel, cele 7,8 milioane de euro prevăzute în cadrul de anunț în total șase programe: cel de sprijinire a entităților reprezentative din sector; cel care să-și susțină rețeaua asociativă; sprijin pentru deschiderea de magazine și reamenajarea și îmbunătățirea unităților; cea de sprijinire a municipiilor; sprijinul pentru crearea și revitalizarea Zonelor de Promovare Economică Urbană (Apeus); și sprijin în procesul de transformare digitală a companiilor. Acestea din urmă vor fi completate cu 100 milioane de euro furnizate de Fondul Tehnologic de Stat pentru următorii doi ani .

Sustenabilitate și economie circulară, temele centrale ale zilei

Organizat de CCAM cu On cu ocazia Zilei Europene a Comerțului de Proximitate, ziua inaugurată astăzi de ministru își propune să genereze dezbateri și reflecție asupra ponderii sustenabilității și inițiativelor inovatoare asupra economiei circulare în viitorul sectorului comercial. Programul include prezentări ale lui Jordi Oliver i Solà, specialist în economia circulară, și Alfred Vara i Blanco, șeful departamentului de prevenire și eficiență a resurselor la Agenția Catalană de Deșeuri. Există, de asemenea, o masă rotundă moderată de Agnès Russiñol i Amat, directorul CCAM, despre provocările viitoare ale comerțului, la care vor lua parte: Josep Ametller, CEO Ametller Origen; Helena Calvo, ofițer de sensibilizare Too Good To Go; și Oriol Segarra, CEO al Bûmerang. Jordi Torrades i Aladrén, Director General al Comerțului, va închide sesiunea.

Urmărește-ne pe rețele ________________________________________________________________

Twitter: @ business | @ munca | @ ccamcat Facebook: Companie | Munca | CCAM Linkedin: Companie | Muncă Youtube: Companie | Muncă Sursa: Compania și Lucrarea vor aloca circa 8 milioane d pentru a face față „provocărilor cele mai imediate” ale sectorului comercial