Ministrul Președinției, Laura Vilagrà Pons, a anunțat în această după-amiază iminenta constituire a Consiliului Catalan al Municipiilor Mici, organism care va permite Generalitati să aibă un dialog permanent cu municipalitățile rurale sau mici în toate problemele care

Anunțul a fost făcut după întâlnirea lui Vilagrà de la Clariana del Cardener (Solsonès) cu repopularea Eines de Rural. Anunțul a fost făcut și cu prezența Asociației Micropobililor din Catalonia; Asociația Catalană a Municipiilor și Federația Municipiilor din Catalonia

Ministrul a declarat că teritorială este o realitate ”, angajament pe care, reamintit, se desfășoară cu complicitatea și colaborarea entităților municipale. „Sunt convins că vom reuși doar dacă vom profita de toate aceste sinergii și de toate propunerile” , a afirmat el cu forță.

În acest context, el a subliniat că prima obligație a Guvernului este stabilirea cadrului instituțional pentru relațiile cu municipiile cu mai puțini locuitori și, prin urmare, iminenta constituire a Consiliului Catalan al Municipiilor Mici, un organism consultativ creat cu un decret prezidențial la 2003 dar care nu fusese încă lansat.

Vilagrà a mai anunțat că Departamentul Președinției, prin secretariatul Guvernelor Locale, a început lucrările de elaborare și dezbatere a Statutului Micro-Oraselor cu colaborarea Asociațiilor și a municipiilor rurale. . „Ne-am propus să-l fi aprobat cât mai curând posibil” , a spus el.

Ministrul a subliniat importanța Guvernului și lumea municipalistă împărtășește angajamentul „de a ajuta la echilibrarea teritoriului și de a-i oferi suficiente instrumente pentru a se asigura că oamenii pot rămâne în cele mai bune condiții” . Înainte de întâlnire, Vilagrà a efectuat în această după-amiază o vizită instituțională la Consiliul Local Clariana de Cardener. Dimineața, ministrul s-a aflat la Terrassa unde s-a întâlnit cu primarul Jordi Ballart și cu alți oficiali municipali și a vizitat facilitățile Stadionului Olimpic Municipal și Clubul de înot Terrassa.

Sursa: Ministrul Vilagrà anunță iminenta constituire a Consiliului Catalan al Municipiilor Mici