#Spania – Ministrul Președinției, Relațiile cu Parlamentul și Memoria Democratică, Félix Bolaños, împreună cu Președintele Junta de Andalucía, Guillermo Fernández Vara.

În apariția sa de după întâlnire, Bolaños a evidențiat angajamentul Guvernului Spaniei față de această Comunitate. El a explicat că, în ultimii cinci ani, Extremadura a primit cu 30% mai multe resurse de la stat decât între 2013 și 2017, ceea ce demonstrează angajamentul față de regiune și obiectivul de transformare, modernizare și promovare a modelului productiv și a țesăturilor industriale. De asemenea, a subliniat că investiția în PGE-2023 se ridică la 447 de euro pe locuitor, o cifră mult mai mare decât media națională de 284 de euro.

În plus, el a subliniat că Executivul lucrează pentru ca Extremadura să aibă o rețea de infrastructură care să fie la înălțimea provocărilor secolului XXI. „Am investit deja 1.700 de milioane de euro în rețeaua feroviară din regiune, iar alte 1.400 urmează să vină”, a explicat el. „Dacă comparăm rata actuală a investițiilor cu cea a guvernelor anterioare, care au alocat 70 de milioane de euro pe an, efortul Guvernului Spaniei de astăzi în această chestiune este incontestabil”.

Extremadura, în fruntea marilor transformări.

Ministrul a subliniat „cooperarea loială” și buna armonie care există între ambele guverne, esențială pentru a avansa în drepturi și a promova în continuare transformarea regiunii. „Lucrăm mână în mână pentru ca Extremadura de astăzi și cea de mâine să fie avangarda în Spania și în Uniunea Europeană. Suntem pe drumul cel bun, toate proiectele care se dezvoltă sunt exemple în acest sens”, a subliniat el.

Bolaños a insistat că Extremadura joacă un rol de lider în sectoarele cheie pentru transformările majore ale modelului de producție legate de tranziția ecologică și digitalizarea, cum ar fi hidrogenul verde și alte energii regenerabile; vehiculul electric, sectorul aerospațial sau digitalizarea ciclului apei.

Centrala fotovoltaica ss400, un exemplu de Extremadura avangardistaMinistrul Președinției, Relațiile cu Parlamentul și Memoria Democratică, Félix Bolaños, împreună cu Președintele Junta de Andalucía, Guillermo Fernández Vara.

În cursul zilei, ministrul a vizitat și centrala fotovoltaică ss400, din Arroyo de San Serván, a cărei punere în funcțiune va furniza energie electrică la peste 100.000 de locuințe și va preveni emisia a 223.000 de tone de CO2 și va contribui la Strategia de decarbonizare pe termen lung promovată de Guvernul Spaniei.

Acolo a subliniat că această uzină reprezintă, pe lângă un exemplu de proiecte de ultimă oră care se implementează în Europa, o mostră a importanței dialogului între administrații și a colaborării dintre sfera publică și cea privată. „Guvernele Spaniei și Junta de Extremadura vor însoți companiile care vor să facă afaceri în țara noastră”, a subliniat el.

Ministrul a mai subliniat că în 2022 au fost cu 55% mai multe investiții străine în țara noastră și a reamintit că, grație Planului de redresare, transformare și reziliență negociat la Bruxelles de premier, Extremadura a primit deja 1.260 de milioane de euro, care deservesc pentru a transforma țesutul economic și social al regiunii. „Aceasta înseamnă sute de miliarde de euro provenind de la companii care decid că Spania este un loc perfect pentru a-și face investițiile. Spania este în frunte datorită fondurilor de recuperare și strategiilor și politicilor promovate de Guvern”.

Mai multe informatii Raquel Sánchez reafirmă angajamentul Guvernului față de îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurilor din Extremadura (23.02.2023) Sursa: Guvernul Spaniei – Bolaños: „Guvernele Spaniei și Extremadurei lucrează mână în mână pentru ca regiunea să fie un exemplu de avangardă în Spania și UE”