#Madrid –

Baletul Spaniol al Comunităţii Madrid, care îşi va începe activitatea în prima jumătate a anului viitor, va fi alcătuit din 20 de dansatori care vor fi formaţi chiar în companie sub conducerea maestrului Jesús Carmona, în urma unui apel public pentru audiții. Acest angajament pentru dans s-a născut cu o alocare financiară de un milion de euro, conform proiectului Legii bugetelor generale ale regiunii, aprobat astăzi de Consiliul de Guvern.

Comunitatea Madrid studiază, de asemenea, acordarea structurii unei fundații publice cu scopul de a eficientiza gestionarea acesteia. Va avea un sediu permanent în Teatros del Canal și în Auditoriul San Lorenzo din El Escorial, deși proiecția sa nu va fi doar regională, ci își va duce spectacolele pe scene naționale și internaționale.

În fruntea acestei companii va fi Jesús Carmona, Premiul și Premiul Național pentru Dans 2020 Benois de la Danse pentru Cel mai bun dansator din lume, premiat de prestigiosul Teatru Bolshoi din Moscova, ceea ce îl face ultimul artist național care a câștigat această recunoaștere. De asemenea, a fost premiat la cea de-a 21-a ediție a Premiilor Culturale ale Comunității Madrid la categoria Dans.

De asemenea, ca parte esențială a Planului Cuprinzător de Dans, Ministerul Educației, Științei și Universităților are în plan creșterea numărului de asistenți la această materie pentru anul universitar 2024/25.

În acest sens, pe tot parcursul acestui an școlar, Planul va fi implementat în 46 de școli publice și charter din regiune, inclusiv centre de Educație Specială care au decis să participe la această experiență pilot. Elevii săi vor primi cursuri oferite de până la 50 de absolvenți în Educație Profesională de acest tip și vor beneficia peste 13.000 de școlari.

Conturile Executivului regional pentru Ministerul Culturii, Turismului și Sportului reprezintă o creștere de aproape 12% față de ultimele aprobate, cu care acest portofoliu va primi 316,7 milioane de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Baletul Spaniol al Comunităţii Madrid va fi format din 20 de dansatori şi se va naşte cu o dotare financiară de un milion de euro