#Madrid –

Comunitatea Madrid urmează să reînnoiască îmbrăcămintea Departamentului de Pompieri anul viitor prin achiziția a 900 de unități de costume speciale pentru intervenție în situații de urgență, cunoscute sub numele de modelul U2, 1.800 de jachete de apă și alte îmbrăcăminte de la Grupul Special de Salvare în Înălțime ( GERA). Această nouă dotare are o investiție de 2,2 milioane de euro din totalul de 639,5 alocați Ministerului Mediului, Agriculturii și Internelor în proiectul Legii bugetelor generale ale Executivului regional aprobat astăzi în Consiliul de Guvern.

În scopul creșterii siguranței acestui grup în răspuns direct la un accident, noile uniforme vor fi realizate cu cea mai recentă tehnologie, asigurându-se că au o greutate mai mică și o protecție termică și ventilație mai mare, răspunzând astfel nevoilor profesioniștilor. Agenția de Securitate și Situații de Urgență Madrid 112 (ASEM112).

Una dintre cele mai importante modificări va fi culoarea, care va deveni roșie, față de albastrul actual, pentru a reduce stresul termic, deoarece va disipa mai repede căldura reținută. Această decizie răspunde studiului tehnic efectuat de Sediul Unității Tehnice al Departamentului de Pompieri din Comunitatea Madrid cu privire la impactul potențial al tonului asupra acestui factor.

În plus, echipamentele individuale de protecție (EIP) vor fi disponibile cu certificări termice și mecanice actualizate, precum și reglementări de înaltă vizibilitate pentru lucrările pe drumurile publice. O altă caracteristică a noilor unități este îmbunătățirea ergonomiei, care permite mișcarea cuprinzătoare a pompierului care intervine.

Aceste articole, formate dintr-o jachetă și o husă pentru pantaloni, se vor schimba și ele în roșu și vor rezista până la 50 de cicluri de spălare, în timp ce cele actuale sunt pregătite doar pentru cinci. Ministerul Mediului, Agriculturii și Internelor va investi în el 1,6 milioane de euro.

1.800 de jachete de apă pentru vreme nefavorabilă

Ca urmare a creșterii tot mai mari a intervențiilor motivate de vremea nefavorabilă din regiune, Comunitatea Madrid va avea 1.800 de jachete de apă pentru uz individual pentru care sunt bugetați peste 400.000 de euro. Îmbrăcămintea, complementară funcțional cu vădurile de siguranță deja distribuite întregului personal, va însemna disponibilitatea celei mai mari protecție existente.

Sunt realizate dintr-o țesătură laminară cu hidroizolație foarte mare, ușurință enormă și respirabilitate maximă. Sunt compatibile cu toate echipamentele EIP, în special cu casca de asistență tehnică, deoarece utilizarea principală a jachetei menționate va fi din coșul scării de conducere, în care echipamentul menționat este obligatoriu. Se va achiziționa o unitate pentru fiecare pompier și un mic rest pentru depozitul central. Vor fi galben fluor pentru a oferi mai multă vizibilitate acestor profesioniști.

Echipament de salvare și salvare montană

Printre articolele nou achiziționate se numără îmbrăcămintea și încălțămintea destinate Grupului Special de Salvare la Înaltă Altitudine (GERA), concepute pentru a lucra în condiții nefavorabile. Este vorba despre cizme, pantofi de munte, pantofi de alpinism, tricouri, pantaloni, căptușeli din lână, veste, jachete, șosete, pălării, mănuși și ochelari, adaptate mediului în care lucrează GERA.

Guvernul regional va reînnoi materialul a 70 de militari și va aproviziona, de asemenea, personal nou, lăsând o rezervă în stoc în Depozitul Central al Pompierilor. În plus, în acțiunile acestei echipe va fi luată în considerare încorporarea personalului Serviciului de Urgență Medicală al Comunității Madrid (SUMMA112). Valoarea acestui echipament se ridică la peste 200.000 de euro.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid reînnoiește îmbrăcămintea Departamentului de Pompieri din regiune cu costume speciale pentru intervenții de urgență