Guvernul din Valencia a decis să pună la dipsoziţia câtorva asociaţii de imigranţi mai multe sedii, în localităţile Paterna, Sagunt, Silla şi Xàtiva.

Cinci sedii pentru patru asociaţii care, afirmă guvernul regional, înseamnă „un pas înainte în sprijinul necesar pentru ca aceste organizaţii să poată lucra pentru apărarea intereselor şi pentru integrarea acestor colective în comunitate”. Odată cu predarea acestor sedii, autorităţile nu au pierdut ocazia să se plângă de lipsa fondurilor de la guvernul central, necesare pentru integrarea noilor locuitori în regiune, aproape un milion de persoane, adica 17% din populaţia totală din comunitatea Valencia.

Asociaţiile care se bucură de noile sedii sunt Asociación Bolivia-España Unidas, Aibe-Balcan Inmigrantes Búlgaros en España, Asociación de ruso-parlantes para su integración en España (Aries) şi Consejo Islámico Superior de la Comunidad Valenciana (Ciscova).

Potrivit datelor guvernului regional, Generalitat a cedat 228 de sedii asociaţiilor care au activităţi sociale, culturale sau solidare.