Duminică, 31 ianuarie, este ultima zi în care vor fi acceptate abonamentele de carton la transportul public din Valencia, însă pe tot parcursul lunii februarie acesta poate fi schimbat la chioşcurile specializate cu un card de plastic. Acesta va fi singurul abonament valabil pentru transportul public.

În iulie 2009, EMT Valencia a implementat sistemul de abonament aşa numit „inteligent”, pe care deja îl folosesc 230 de mii de persoane, ceea ce, apreciază responsabilii firmei de transport public, demonstrează o acceptare bună a noului format. Acesta a permis peste un milion de reîncărcări.

Utilizatorii de abonament clasic care nu au folosit toate călătoriile au posibilitatea să preschimbe vechiul abonament şi să recupereze banii pe calatoriile neefectuate. Noul sistem se numeşte ‘Móbilis’ şi până în 31 ianuarie călătorii sun invitaţi să se adapteze şi să intre în posesia abonamentului reîncărcabil.

EMT Valencia a pus la dispoziţia călătorilor un număr de telefon gratuit, 900.15.85.15, unde nou card poate fi înregistrat, astfel încât în cazul furtului sau pierderii, datele şi banii de pe acest card să poată fi recuperaţi.

Noul sistem permite încărcarea a 30 de călătorii pe acelaşi card, care oferă şi posibilitatea cunoaşterii permanente a soldului. Responsabilii EMT spun că noul sistem are avantaje multiple: accesul rapid  în autobuz, datorită chipului incorporat în noul abonament, dar şi eliminarea incertitudinii privind validitatea călătoriilor, marcate pănă acum pe „bonobusul” de carton cu tuş. Pentru firma de transport, datele transmise de chip sunt preţioase, pentru că oferă informaţii privind mobilitatea şi destinaţiile preferate de călători.

În mai puţine cuvinte, o nouă formă de a călători.

Pentru mai multe informaţii, www.emtvalencia.es sau Oficina de Atención al Cliente, tel. 96 315 85 15.