După 120 de minute de suferinţă, elevii lui Quique Sanchez Flores au reuşit să readucă Atletico de Madrid în fruntea competiţiilor europene, după 48 de ani. Jocul neobosit al lui Kun Aguero şi tenacitatea lui Diego Forlan au distrus încet încet toată strategia englezilor de la Fulham care au dominat prin apărare şi contraatac.

În prima repriză, Atletico a arătat că ştie să joace şi să conducă mingea până în careul englezilor şi Forlan, după o bară, a reuşit să marcheze înainte de sfârşitul primei reprize după o combinaţie cu Aguero. După 5 minute însă, Davies a egalat pentru Fulham cu un şut spectaculos, dar dintr-o fază în care mingea a fost respinsă prost de madrileni. Balonul a intrat în poartă pe colţul scurt, păcălindu-l pe tânărul portar madrilen De Gea.

După pauză, cu scorul de 1 la 1, cei de la Fulham au ieşit mult mai organizaţi şi au dominat mingea mai mult ca în prima parte. Din fericire, cei aproape 12 mii de suporteri ai lui Atletico din tribunele stadionului din Hamburg nu au tăcut nici o clipă şi au susţinut echipa până la sfârşit. Atletico a tot încercat să străpungă apărarea engleză, însă atacurile pe margine şi centrările erau zadarnice pentru apărătorii înalţi de la Fulham.

Până la finalul celor 90 de minute toată suflarea roş-albă a stat ca pe pioneze, în frunte cu suporterul numărul 1, prinţul Felipe, care s-a aflat în tribuna oficială alături de ceilalţi membri ai delegaţiei madrilene. Prelungirile au adus pe teren un Fulham din ce în ce mai obosit, dar cu contraatacuri extrem de periculoase, însă Atletico a ştiut să joace cu cap şi în cele din urmă, cu 2 minute înainte de finalul reprizelor de prelungiri, Forlan a marcat dintr-o pasă a lui Aguero, trimiţând mingea în poartă cu ajutorul unui apărător al lui Fulham.

Atletico a reuşit să câştige al doilea titlu european după cel din 1962, câştigat tot în Germania, la Stuttgart. Peste o săptămână, roş-albii se vor întâlni în finala Cupei Regelui cu Sevilla şi suporterii speră să aibă un nou motiv de sărbătorit.

Eroii de la Hamburg sunt aşteptaţi astăzi la Madrid, unde se pregăteşte o ceremonie pe măsură. Cupa câştigată în Germania va fi prezentată în catedrala Almudena, apoi va trece prin balconul primăriei şi cel al guvernului regional, după care toţi suporterii roş-albi se vor putea mândri cu echipa lor campioană la fântâna lui Neptun, simbolul clubului de pe Manzanares, unde va fi adus un omagiu cu ocazia acestei victorii istorice.