Finala spaniola din Europa League de miercuri, 9 mai, va aduna in Bucuresti peste 20 de mii de spanioli care impartasesc aceleasi culori, rosu si alb, dar care sunt impartiti acum in doua tabere.

Athletic Bilbao si Atletico Madrid vor transforma Bucurestiul, incepand de astazi, in capitala fotbalului european. Cele doua echipe se vor confrunta pe terenul noului stadion Arena Nationala in cadrul finalei din Liga Europa (Europa League).

Fanii celor doua echipe se indreapta deja catre Romania si se preconizeaza ca vor fi organizate peste 60 de zboruri catre Bucuresti pentru finala de miercuri.

La Bucuresti, administratia locala ii asteapta pe fanii spanioli cu bratele deschise si au fost pregatite toate posibilitatile pentru ca turistii sa aiba o sedere placuta in Romania.

Presa sportiva din Spania remarca primele aspecte pozitive ale acestei finale de la Bucuresti. Ziarul AS a laudat munca de pregatire a primariei capitalei in alungarea cainilor vagabonzi si a remarcat faptul ca bucurestenii sunt foarte incantati de acest eveniment sportiv.

Faptul ca multi romani stiu sa balmajeasca sau chiar sa vorbeasca bine spaniola este un lucru laudat de presa spaniola care scrie deja despre „debarcarea de la Bucuresti” si despre grupul de 50 de voluntari, vorbitori de limba spaniola, care vor putea fi solicitati de suporteri in aceste zile.

Referitor la preturi, ziarul AS ii previne pe spanioli sa nu se astepte la „oferte” si semnaleaza ca nivelul acestora este similar cu cele din Spania.