Federația Națională a Asociațiilor Imobiliare (FAI) și Federația Națională a Asociațiilor Muncitorilor Independenți, ATA, au semnat un acord prin care FAI se alătură ATA și se angajează să își unească forțele în apărarea independenților din acest grup profesional. Potrivit datelor din ultima zi, Spania a înregistrat la sfârșitul anului 2022 53.968 de liber profesioniști dedicați activităților imobiliare, iar aceștia reprezintă cu 2.193 mai mulți profesioniști decât în ​​2021.

„Profesioniștii imobiliari au suferit foarte mult în cursul anului 2020 prin faptul că nu și-au putut desfășura activitatea în mod normal, dar au profitat și de oportunitatea pe care ne-a oferit-o pandemia și de revoluția care a însemnat dorința de a îmbunătăți confortul caselor noastre. Creșterea cu 4,2% într-un singur an înseamnă că există oportunități antreprenoriale, dar și că trebuie să avem grijă de calitatea acestui impuls de afaceri și să consiliem noi agenți imobiliari.”, a afirmat Lorenzo Amor, președintele ATA la semnarea acordului.

Profesionistii imobiliari au nevoie de sfaturi clare care sa le ofere certitudine in ziua lor. De multe ori informațiile despre drepturile și obligațiile lor sunt confuze și de la ATA dorim să îi sfătuim pe acești profesioniști pentru ca aceștia să-și desfășoare profesia fără probleme. „Este un acord foarte important pentru că de la ATA prețuim foarte mult faptul că afacerea este conștientă și precisă, că este realizată cu sfaturi bune și că este întreprinsă cu cele mai bune garanții de succes..” a asigurat după semnare Lorenzo Amor, președintele ATA. „De la ATA vom colabora, în domeniile respective de competențe și obiective, pentru profesioniștii acestui grup extins care include aproape 54.000 de independenți.”.

FAI reprezintă aproximativ 900 de mărci/agenții și aproximativ 4.000 de agenți imobiliari, iar prin acest acord se alătură celor peste 550.000 de freelanceri care alcătuiesc ATA. Astfel, ATA continuă să adauge grupuri la multele pe care le acoperă deja.

Președintele FAI, Nora García, înțelege că „alianța cu ATA va oferi grupului o mai mare vizibilitate și va ajuta să-și transmită cererile”. „Profesionistii imobiliari lucreaza direct cu oameni care iau decizii importante in viata lor, cum ar fi cumpararea sau vanzarea unei locuinte sau inchirierea sau inchirierea acesteia. Din acest motiv, considerăm că este important să avem o organizație precum ATA, care să ne consilieze în probleme juridice, fiscale, economice sau de muncă care ne ajută să ne îmbunătățim munca de zi cu zi”.

Prin acest acord, ambele organizații vor dezvolta în comun activități care contribuie la apărarea drepturilor profesioniștilor imobiliari. FAI va avea consilierea de specialitate și sprijinul instituțional al ATA și va ajuta în special asociații săi să-și dezvolte afacerile prin digitalizare. Seminariile și cursurile de specialitate pentru sectorul dvs. reprezintă principalul instrument cu care ATA dorește să consilieze acest sector.


Sursa: ATA și FAI își unesc forțele