Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, și directorul IES Francisca de Pedraza, Lourdes Muñoz Duaso, au semnat în această dimineață „Angajamentul de adoptare” al Pasillo Verde del Camarmilla de către acest Institut Alcalá.

Viceprimarul și consilierul pentru Educație, Diana Díaz del Pozo, președintele Districtului III, Carlos García, alți consilieri ai Corporației Municipale, reprezentanți ai Direcției pentru Educație din Zona Teritorială de Est Madrid, precum și studenții IES.

Rodríguez Palacios i-a felicitat pe „elevii IES Francisca de Pedraza pentru interesul de a cunoaște și aprecia orașul nostru, adoptând un spațiu verde foarte aproape de Institutul lor prin care cu siguranță trec zilnic mulți dintre băieți și fete”.

„Este important să ne apreciem parcurile și zonele verzi, plămânii autentici ai cartierelor orașului: spații de întâlnire de cartier pentru cetățeni de toate vârstele precum acest Pasillo Verde”, a precizat primarul.

Programul „La Escuela Adopta” a fost lansat în anul școlar 2017-2018 și încurajează școlile din Alcalá de Henares să adopte simbolic o clădire sau un spațiu de patrimoniu din oraș, desfășurând activități și lucrând pentru a-l cunoaște mai bine. De când și-a început călătoria, școlarii care au participat la programul „La Escuela Adopta” au adoptat Biblia Poliglotă, Palatul Laredo, Universitatea din Alcalá, Parque de los Cerros, râul Henares sau curtea Vechii Mănăstiri. din San Juan de la Penitencia, printre alte spații emblematice, precum și parcuri și zone verzi ale orașului.

IES Francisca de Pedraza este prima școală secundară din acest oraș care se alătură acestui program, adoptând și Casa de Hippolytus în decembrie anul trecut.

Cu ocazia actului de adopție, care a trebuit să fie suspendat în urmă cu câteva luni, în numitul Pasillo Verde a fost plantat un copac, care va comemora pentru totdeauna relația dintre spațiu și Institut.

Sursa: IES Francisca de Pedraza „adoptă” Coridorul Verde Camarmilla