Comunitatea romaneasca din orasul Mostoles, de langa Madrid, a fost socata la aflarea vestii ca Nea Vali, unul dintre cei mai activi membri ai asociatiei din localitate a decedat. Publicam integral comunicatul asociatiei de romani din Mostoles:

Inainte de toate doresc prin prezentul comunicat sa multumesc in numele Asociatiei noastre si al familiei persoanei decedate redactiei si intregii comunitati de romani pentru sprijinul acordat si pentru solidaritatea de care au dat dovada intr-un caz tragic. Este vorba de mama care s-a sacrificat pentru a o salva pe fetita sa si care a fost calcata de un autobuz pe trecerea de pietoni in Madrid. Familia a strans fondurile necesare pentru transportarea corpului neinsufletit in 3 zile datorita colaborarii tuturor.

De aceasta data facem din nou apel la toti romanii pentru un caz special, al unui batran cu spiritul foarte tanar a carui istorie este cutremuratoare. A murit dupa o viata dedicata in a-i ajuta pe cei din jur (persoane fara casa, familii cu probleme carora in nenumareate ocazii le-a deschis usa casei sale si cu care a impartit painea de fiecare zi).

In pofida varstei pe care o avea era o persoana activa, dinamica. Nea Vali era si colaborator al ziarului Romanul. Cine nu il cunostea pe Nea Vali Stefanescu, impartind ziarele la metrou in Mostoles si Alcorcon si era colaborator al Asociatiei Romanilor din Mostoles. A fost ultimul nostru Mos Craciun!

A ajuns in pragul disperarii dupa ce in urma unui an de suferinta in care i s-a detectat un cancer de prostata si o luna de tratament cu radioterapie, timp in care a  solicitat in nenumarate ocazii ajutorul psihologic pentru depasirea acestui moment atat de de delicat pentru majoritatea persoanelor bolnave. Punctul culminant a fost atins in momentul in care sotia sa care era unica care mentinea casa a ramas fara loc de munca din cauza noii legi pentru persoanele care lucreaza ca ingrijitori. Familia la care lucra de la o zi la alta a lasat-o in strada fara nici un fel de regret, neimportand faptul ca a dedicat 1 an de zile ingrijirii unei persoane dependente.

Aceste lucruri l-au determinat sambata, 7.07.2012, sa isi ia viata in blocul in care locuia in Mostoles.

Punem la dispozitia d-voastra un numar de cont pentru cei care pot face donatii pentru acoperirea cheltuielilor de repatrire a corpului (La Caixa – 2100-4497-51-0100394178, iar pentru informatii suplimentare puteti suna la urmatoarele telefoane Sotia – Ioana Stefanescu – Tel 642279598, Asociatia Romanilor din Mostoles – tel: 911102690, Adelina Parvu, 911102691 Dorina Sisu)„. Dumnezeu sa-l ierte!