Piscină Moncloa

Ministrul Apărării, Margarita Robles, a participat în această dimineață la Baza Aeriană Torrejón la încărcarea unuia dintre cele două A400M al Aripii 33 a Forțelor Aeriene care va transfera 20. kilograme de echipament individual de protectie si consumabile medicale destinate Ucraina.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, a participat în această dimineață în Baza Aeriană Torrejón la încărcătura de unul dintre cele două avioane A75M ale aripii 25 al Forțelor Aeriene care se va transfera 20.000 kilograme de echipament individual de protecție și materiale medicale destinate Ucrainei.

Avioanele vor ateriza și vor lăsa marfa pe un aeroport din Polonia, aproape de f frontiera cu Ucraina, de unde va fi preluat de autoritățile acestei țări. Marfa transportata cu avionul este alcatuita din material sanitar (masti, manusi si costume de protectie medicala) si personal de aparare si protectie asigurat de către Armată (căști, veste de protecție anti-fragment și NBC).
Ministrul Apărării a mulțumit Armatei și Forțelor Aeriene pentru eforturile mari depuse pentru ca acest material să poată fi transferat astăzi. Margarita Robles a mai anuntat ca Sanatatea Militara a oferit Ministerului Sanatatii 75 paturi in Spitalul Central de Aparare si 25 la Spitalul Militar din Zaragoza pentru a trata ucrainenii răniți. Ajutorul trimis de Spania în mod „urgent” nu va prejudicia ajutorul acordat în coordonare cu UE, care va fi convenit în această după-amiază la o reuniune a miniștrilor de externe ai statelor sale membre os, „mecanisme coordonate de livrare a materialului”, potrivit lui Robles. În plus, blocul va organiza luni o întâlnire a miniștrilor Apărării pentru a aborda situația.

Sursa: Guvernul Spaniei – Apărarea trimite 20.000 kilograme de echipament individual de protecție și materiale medicale către Ucraina