#Spania – Ministrul Locuinței și Agendei Urbane, Isabel Rodríguez, în cadrul întâlnirii cu Comisia Multilaterală a Directorilor Generali ai Locuințelor din comunitățile autonome.

Distribuie pe Ministrul Locuinței și Agendei Urbane, Isabel Rodríguez, a început oficial lucrările la următorul Plan de Stat pentru Locuințe în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu Comisia Multilaterală a Directorilor Generali de Locuințe din comunitățile autonome. „Mai multe locuințe publice, o mai mare transparență și mai multă participare cetățenească”vor fi axele noului Planul de stat pentru locuințecare îl va înlocui pe cel în vigoare pentru perioada 2022-2025, după cum a anunțat ministrul.

„Ceea ce mă aștept de la acest semestru următor este o diagnoză bună a modului în care funcționează planul actual și a progresului în gestionarea datelor. Noul Planul de stat pentru locuințe Trebuie ghidat mai mult din punct de vedere al obiectivelor decât al programelor și aceasta este cea mai semnificativă schimbare pe care v-o propun.”Isabel Rodríguez a transferat comunităților. „Avem câteva certitudini, precum necesitatea extinderii fondului de locuințe publice din țara noastră. Poate că media europeană de 9% este un obiectiv acceptabil în ceea ce privește capacitatea de a-l executa într-un interval de timp și cu impulsul bugetar necesar.”a remarcat ministrul în timpul discursului său.

„De asemenea, cred că toți vom avea avantajul bugetelor la care lucrează diferitele administrații. Desigur, și Guvernul Spaniei o face și, în coerență cu dimensiunea provocării care ne așteaptă, trebuie să cerem o investiție mai mare în departamentele noastre pentru a putea duce la îndeplinire aceste politici.”a precizat Isabel Rodríguez.

„Sunt conștient de dificultatea problemei pe care o avem în față, dar sunt și optimist în ceea ce privește capacitatea pe care o au administrațiile publice spaniole atunci când ne propunem să dăm un răspuns corect la probleme și să lucrăm pe baza obiectivelor.”a subliniat el pentru a adăuga că „Am fost cu câteva luni înaintea ceea ce a fost munca obișnuită a unui nou plan de locuințe de stat, iar motivul fundamental este că provocarea este mai mare decât în ​​alte ocazii”.

La întâlnirea, desfășurată la sediul Ministerului Locuinței și Agendei Urbane, au fost prezenți și secretarul de stat pentru Locuințe și Agenda Urbană, David Lucas; directorul general al locuințelor și terenurilor, Francisco Javier Martín; și directorul general de planificare și evaluare, Ana Berenguer.

Bilanțul acțiunilorPlanul de stat pentru locuințe 2022-2025 a alocat 1.717 milioane de euro în cele 13 programe ale sale, dintre care 1.440 au fost contribuite de Guvernul Spaniei pentru diferite linii de acțiune, cum ar fi ajutorul direct pentru închiriere; ajutor persoanelor vulnerabile; accesul tinerilor la locuințe; ajutoare pentru proprietari precum asigurări de protecție sau ajutoare pentru tineri din orașele cu mai puțin de 10.000 de locuitori.

Aceste acțiuni au reprezentat un plan de șoc al obiectivelor pe termen scurt. Pe termen mediu, curentul Planul de stat pentru locuințe are în vedere promovarea fondului de locuințe publice; închiriere accesibilă pentru persoanele în vârstă sau cu dizabilități; promovarea chiriilor temporare; creșterea chiriei sociale și creșterea ofertei de locuințe pentru chirie socială sau accesibilă.

Programul de asistență pentru închiriereDintre toate aceste programe, Asistența pentru închiriere este cea mai consolidată și solicitată. În perioada 2022-2023, 90,87% din fonduri au fost executate. Pentru acest an -care a avut 691.291.700 euro-, programul 2, asistență închiriere, a fost cel cu cea mai mare sumă, ajungând la 269.974.602 euro.

Mai multe stiri Isabel Rodríguez: „Pentru a extinde oferta de locuințe la prețuri accesibile, este esențial să se aprobe… Isabel Rodríguez anunță că ministerul ei va începe să lucreze în iulie în… Legea locuinței: ce reglementează și cum funcționează? Etichete: loc de locuit Sursa: Guvernul Spaniei – Isabel Rodríguez începe lucrările la următorul Plan de locuințe de stat