Preşedintele guvernului regional al provinciei Almería (Diputación de Almería), Juan Carlos Usero, a încheiat recent un acord cu Episcopia Catolică din regiune pentru sprijinirea comunităţii greco-catolice din zonă, constituită din români. Guvernul regiunii va suporta cheltuielile de restaurare a iconostasului bisericii Sagrada Familia, situată în strada Reyes Católicos, care a fost cedată încă din decembrie 2005 de către Episcopie credincioşilor români din zonă.

Biserica a fost construită în 1906 şi are ornamente neoromanice şi neogotice care sunt restaurate acum pentru ca românii să se poată identifica cu ritualurile proprii ale bisericii greco-catolice. Iconostasul este constituit din trei porţi pictate cu imagini sacre şi separă altarul de biserică, fapt pentru care s-a găsit necesară restaurarea sa mai ales pentri că este un element central al ritualului religios greco-catolic„, se precizează într-un comunicat al guvernului regional.

Preşedintele Juan Carlos Usero consideră că „atfel nu participăm doar la conservarea patrimoniului cultural al provincieii, dar oferim şi un răspuns la necesităţile comunităţii româneşti, fapt care va contribui la integrarea sa socială”. Pentru execuţia şi susţinerea acestui proiect, Diputación Provincial Almería a acordat la semnarea documentului de colaborare suma de 8.000 de euro.