În apropiere de Sevilla, în localitatea Brenes, o familie şi-a instalat recent o casă de lemn adusă, în totalitate din România. Caridad şi Pedro au fost impresionaţi de România atunci când au vizitat-o şi pe lângă frumuseţile Moldovei acolo au descoperit şi ceva ce îşi doreau demult: o casă de lemn.

„Am călătorit în România fără să ştim limba şi acolo am găsit această casă care are 4 camere, un salon, o baie şi o bucătărie. Am adus-o cu un camion şi aici, în Brenes am montat-o cu ajutorul românilor pe care-i cunoaştem”, ne-a spus Caridad, care îşi aminteşte cu plăcere de excursiile făcute la mănăstirile de la Suceviţa şi din Suceava, unde au dormit şi au mâncat, beneficiind de ospitalitatea călugărilor.

Caridad şi Pedro au decis să viziteze România după ce, în urmă cu 10 ani au intrat în contact cu primii români ajunşi la Sevilla. „Înainte aveam o livadă de portocali şi aveam şi o firmă de construcţii şi am avut mulţi români angajaţi de care am fost mereu foarte mulţumiţi”, ne-a spus Caridad, care acum are un magazin tip „locutorio” unde în continuare intră în contact cu mulţi români. „Îi ajut să-şi caute de lucru pe internet şi să obţină diverse informaţii”.

La magazinul lor din Brenes, Caridad şi Pedro vând şi diverse produse româneşti. Cea mai mare dorinţă a lor, în privinţa României este să se întoarcă şi să viziteze Transilvania şi să meargă pe urmele lui Dracula.

Casa de lemn pe care au instalat-o acum în mijlocul unei plantaţii de portocali urmează să o inaugureze de Paşte, când vor să petreacă sărbătorile în familie.

 

Foto:

Caridad – proprietara unei case din lemn din România

Casa a fost adusă cu camionul din judeşul Iaşi