O pereche spaniola a fost retinuta de Garda Civila pentru ca i-a interzis fiicei de 16 ani sa plece de acasa. Parintii au fost denuntati chiar de propria lor fiica si sunt cercetati pentru comiterea unui delict de retinere ilegala.

Surse citate de Europa Press au precizat ca arestarile au avut loc in localitatea Baeza din regiunea andaluza Jaen si raportul intocmit de Garda Civila a fost transmis unui judecator si Procuraturii pentru Minori ca sa se determine daca a fost ingradita libertatea unui minor.

Parintii au pedepsit-o pe fiica lor si i-au interzis sa iasa din casa, potrivit Diario de Jaen, in 28 februarie, in timpul unei sarbatori din regiunea Andaluzia. Se pare ca tatal fetei a fost cel care a decis sa-i interzica fiicei sale sa paraseasca domiciliul ca pedeapsa pentru comportamentul acesteia. Este vorba de o decizie care a fost luata intr-o „situatie obisnuita in orice casa”, iar sotia a fost de acord.

Politistii au considerat ca potrivit Codului Penal poate fi vorba de un infractiune legata de datoria familiei de a oferi protectie unui minor si asa i-au specificat si tatalui tinerei. Mama acestea a fost considerata complice, pentru ca nu s-a opus pedepsei.