#AlcaladeHenares – lDepartamentul Mediului, în colaborare cu Asociația Salvando Peludos, a premiat conducerea Centrului Municipal de Protecție a Animalelor –CIMPA (Ctra. M-300, Km 25)-, promovează o zi de ușile deschis in care se vor oferi informatii privind ingrijirea necesara a animalelor de companie si se va da vizibilitate lucrarilor desfasurate in centrul municipal in materie de protectie a animalelor.

Evenimentul va avea loc între orele 16 și 19. Se va desfășura și tradiționalul „Trick or Treat”, iar participanții își vor putea aduce cutia și vor primi în schimb o bomboană.

Va avea loc un tur ghidat al dotărilor municipale în care locuiesc, în principal, peste o sută de câini și pisici, care vor avea consiliere de specialitate privind deținerea și adopția responsabilă a animalelor adăpostite. Vizita se poate efectua cu animalele de companie ale vizitatorilor, tinand cont intotdeauna de masurile de securitate indicate de personalul centrului.

Angajamentul actualei Echipe de Guvern față de protecția animalelor este însoțit de numeroase acțiuni care sunt implementate pentru bunăstarea animalelor.

Pe lângă sesiunile de conștientizare care se vor desfășura în numeroase centre educaționale din oraș, Departamentul pentru Mediu va întreprinde acțiuni de îmbunătățire la CIMPA pentru optimizarea adăposturilor în aer liber a câinilor și pisicilor, precum și a curților de agrement pentru dotări, punerea în funcțiune a unui nou sistem de termocondiționare, cu o investiție de aproape 50.000 de euro.

Numărul de animale adoptate la CIMPA în 2022 a fost de 76 de pisici și 63 de câini; iar pe parcursul anului 2023 au fost deja făcute 48 de adopții de pisici și 43 de adopții de câini.

Nu uitați să veniți îmbrăcat și în compania animalului dvs. de companie. Faceți o programare la telefon. 91 056 33 42.

Sursa: Ziua porților deschise la CIMPA în weekendul 28 și 29 octombrie