#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat astăzi că guvernul regional lucrează la crearea unei agenții publice de logistică care să dea un impuls unui sector care reprezintă 7% din PIB-ul regiunii și are peste 200.000 de angajați, care desfășoară sarcini legate de transport, colete, curier sau depozitare. Este ceea ce a făcut în timpul participării sale la sărbătorirea a 50 de ani de existență a Grupului Redur, o companie 100% de familie care are 3.000 de angajați, cu sediul în Algete, dar cu 61 de delegații în Spania, Portugalia și Andorra și o flotă de 2.000 de vehicule. care parcurg 450.000 de kilometri pe zi.

Díaz Ayuso a evidențiat rolul acestui tip de companii care au „un rol foarte important în echilibrul și structurarea Spaniei” și care ajută la combaterea efectelor depopulării. „Suntem un port de intrare între continentul american și Europa, suntem într-o situație privilegiată și vom continua să lucrăm acum mai mult ca niciodată pentru ca investitori de peste tot să vină într-o regiune mai la modă”, a remarcat el.

„În cele mai dificile momente, Spania poate conta pe sectorul logistic. „Credem în colaborarea public-privată și știm că, în plus, este o pârghie pentru creșterea economică”, a adăugat președintele, care a indicat că Comunitatea se dezvoltă pentru a se impune „ca marele nod logistic global al sudului Europei. ” cu peste 6 milioane de metri pătrați de spațiu dedicat acestei activități, 23 de parcuri și aeroportul Adolfo Suárez-Madrid Barajas, care gestionează 55% din mărfurile aeriene care intră în țară.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso anunță crearea unei agenții publice de logistică pentru a da un impuls sectorului care reprezintă 7% din PIB-ul regional