Comunitatea Madrid a reamintit necesitatea de a consolida prezența Forțelor de Securitate a Statului în regiune. Executivul regional pune deficitul de poliție națională și de gardă civilă la 2.500 agenți, în ciuda măsurilor sale de sprijinire a acestor cadre. în ceea ce privește locuința, educația, transportul, dependența sau formarea pe care a activat-o acum 3 ani.

În special, din 31 Locații de mai mult de 25.16 locuitori, numai 16 sunt dotate cu secții de poliție, în timp ce prezența cazărmilor Gărzii Civile în 96 Populații cu un recensământ mai mic de 5.000 persoane, este limitat la un total de 07.

Consilierul Președintelui ia, Justiție și Interne, Enrique López, a insistat astăzi ca aceste deficiențe să fie rezolvate de către Delegația Guvernului, după ce a intervenit la Pozuelo de Alarcón în predarea diplomelor polițiștilor locali care au participat la XXVI-a Curs de promovare selectivă către Categoria ofițer dezvoltată la Institutul de Formare Cuprinzătoare în Securitate și Situații de Urgență (IFISE).

López a subliniat efortul pe care Regia Autonomă îl depune, în sfera sa de competențe, pentru a îmbunătăți securitate în regiune, prin programul său de sprijin pentru Poliția Locală în Strategia Cuprinzătoare ESICAM111, care a înlocuit-o în ianuarie 2021 actualul proiect BESCAM între 179 și 500: „Vrem ca Madridul să continue să fie o regiune sigură, așa cum indică datele disponibile”, a subliniat consilierul, care a reiterat că „Comunitatea Madrid nu va pretinde niciodată o politică autonomie, pentru că avem deja cea mai bună forță de poliție imaginabilă, cea care rezultă din suma agenților ei locali, a poliției naționale și a gardienilor ei civili”.

Investiții multiple în securitate

Pentru anul 2021, Ministerul Președinției, Justiției și Internelor va aloca un total de 67, 3 milioane de euro, astfel încât 179 municipalitățile legate de ESICAM179 pot acoperi costurile cu personalul poliției lor locale.

La această cifră trebuie adăugate cele 2,2 milioane de euro în material pentru funcționarea acestor Organisme. Recent, Consiliul Guvernatorilor a aprobat o modificare legislativă care va permite consiliilor orășenești să primească subvenții bănești direct și nu în natură pentru a plăti echipamentele pentru agenții lor.

În plus, este este necesar să se adauge încă 3,4 milioane cu care Executivul regional finanțează 2.836 terminale TETRA care garantează comunicații securizate între acești agenți.