#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá, Judith Piquet, a prezidat Consiliul Local de Securitate din Alcalá de Henares, care s-a desfășurat în mod extraordinar în această luni, ca urmare a anunțului sosirii a 450 de migranți din Insulele Canare în orașul nostru.

Primarul s-a prezentat în presă după ședință și primul lucru pe care l-a lămurit este că convocarea acestui Colegiu Local de Securitate este obligatorie ca răspuns la enervarea exprimată de subdelegatul Guvernului prezent la ședință, care „ne-a acuzat de „acest apel. să coreleze sosirea migranților cu ratele criminalității.” „V-am reamintit în ce constă un Consiliu Local de Securitate și reglementările sale reflectate în Decretul Regal 1087 din 2010”, a declarat Piquet. „Această întâlnire – a adăugat el – este pur și simplu pentru a coopera, planifica și coordona toate acțiunile de securitate în timp ce acești migranți ajung în oraș. Vrem să planificăm sosirea acestor oameni. Trebuie să cunoaștem protocolul de acțiune pe care trebuie să-l îndeplinească Forțele și Corpurile Securității Statului, dar și Poliția noastră Locală sau Protecția Civilă.”

În acest sens, Piquet și-a exprimat dezamăgirea față de lipsa informațiilor furnizate de subdelegatul Guvernului în cadrul ședinței. „Guvernul lui Pedro Sánchez încă nu a clarificat până în prezent cât timp și în ce condiții vor trăi acești oameni în municipalitatea noastră. „Am cerut un protocol de acțiune, dar ceea ce vedem este că nu există nici un plan, nici un protocol”, a indicat el.

„Nu ne-au informat ce vor face când vor veni acești oameni, dacă vor avea ateliere ocupaționale sau dacă vor fi însoțiți de ONG-uri sau cum va fi asigurată asistența medicală. Ei nu au putut să ne spună dacă vor afecta serviciile municipale sau publice ale orașului nostru. Nici câte faze vor fi sau când vor avea loc”, a adăugat el.

Primarul din Complutense a insistat încă o dată asupra necesității implementării unui Plan de Coexistență și Securitate pentru Alcalá de Henares care, printre altele, să includă măsuri precum încorporarea mai multor polițiști naționali în secția de poliție a municipiului nostru sau împărtășirea informațiilor despre aceşti oameni cu Poliţia Locală din Alcalá de Henares de către Ministerul de Interne.

Piquet, care a dat asigurări că orașul nu poate fi descris ca fiind lipsit de solidaritate atunci când mai mult de 15% din populație este străină și este perfect integrată, a afirmat că această situație și lipsa de informații „îi îngrijorează pe locuitorii din Alcalá și îi îngrijorează „de acest lucru. Guvernul pe care tot ce vrea este să anticipeze problemele”.

În plus, primarul a regretat că a aflat prin mass-media despre întâlnirea pe care ministrul José Luis Escrivá a convocat-o cu primarii din municipiile unde este planificată sosirea acestor migranți. Privind acea întâlnire, Piquet a anunțat că își va reitera solicitarea pentru elaborarea unui protocol de acțiune, securitate și conviețuire.

Sursa: Primarul orașului Alcalá îi va cere ministrului Escrivá marți un plan de coexistență și securitate după anunțul sosirii…