Primarul, Javier Rodríguez Palacios, și viceprimarul și consilierul pentru Educație, Diana Díaz del Pozo, au primit în această dimineață călătorii trenului istoric special organizat de Fundația Căilor Ferate Spaniole, în semn de recunoștință pentru efortul personalului didactic în perioada COVID 19. T A participat și managerul Ferrocarriles Españoles, José Carlos Domínguez Curiel, care au participat au participat la mass-media.

Dacă anul trecut profesioniștii din domeniul sănătății au fost onorați pentru activitatea sa împotriva COVID-19, anul acesta Fundația Căilor Ferate Spaniole a dorit să recunoască profesorii pentru efortul depus pentru a menține educația școlarilor în vremurile dificile ale pandemiei.

Fundația a organizat acest tren special pentru a le mulțumi pentru munca depusă, oferindu-le gratuit Scaunele Trenului Istoric astăzi. Acest tren este special și prin destinația sa: împreună cu călătoria cu trenul istoric, format în principal din vagoane din anii 1920, călătorii de astăzi se vor bucura de o vizită la Alcalá de Henares, unde au fost primiți de primarul orașului. Soarta are mult de-a face cu sărbătorirea Zilei Internaționale a Cărții.

Primarul Complutense , Rodríguez Palacios, a evidențiat importanța acestui gest cu profesorii pe care l-a avut Fundația, în timp ce a susținut importanța pentru un oraș precum Alcalá a „legăturii cu Rețelele de Trenuri Istorice ale Fundația pentru că Alcalá ar trebui să aibă și acea aromă istorică în trenurile care sosesc în oraș și când gara este renovată, la care lucrăm, această propunere de tren istoric pentru Alcalá ar trebui să fie serios luată în considerare, deoarece se află la est de căpșună din Aranjuez, cu gândul la viitor și cu privirea spre trecut”.

În concluzie, managerul l-a susținut pe primar în cererea sa ca Alcalá să aibă propriul tren istoric, „recuperăm turiști naționali și internaționali – a afirmat Domínguez Curiel – și avem nevoie de pretenții precum A lcalá că este un oraș al Patrimoniului Mondial și că trenul este o activitate imersivă”.

Sursa: Primarul orașului Alcalá îi primește pe profesorii care au călătorit cu trenul istoric ca un omagiu adus muncii lor în timpul COVID