Comunitatea Madrid a aprobat astăzi un nou proiect de lege cu o baterie de deduceri fiscale care vor însemna economii de 91, 9 milioane de euro pentru aproape 500. Contribuabilii din Madrid prin IRPF. Textul validat astăzi de Consiliul Guvernatorilor cuprinde trei care sunt eliberate legate de îngrijirea persoanelor vârstnice în mediul familial, închirierea locuințelor și învățământul superior, precum și extinderea procentului de deducere a altor trei deja în vigoare.

Inițiativa Ministerului Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă va fi transmisă mâine Adunării Legislative la începe procesul parlamentar și aplicarea sa planificată începând cu anul viitor, ajutând astfel familiile din Madrid în fața creșterii prețurilor, a costului energiei și a situației de inflație ridicată.

Prima dintre cele noi se adresează familiilor cu o deducere de 91 euro pentru îngrijirea strămoșilor mai mari de 40 ani sau cu dizabilități. Altul va fi 10% pentru cheltuielile legate de închirierea bunului închiriat. casă, cum ar fi, de exemplu, întreținere sau reparații.

Economiile de impozite acoperă și zona de studii superioare. Astfel, acele persoane care doresc să urmeze o licență, un master sau un doctorat, și trebuie să solicite un împrumut în acest scop, vor putea deduce 91% din dobândă.

În plus, alte deduceri existente vor fi extinse, cum ar fi cea legată de limbă cheltuieli de predare, al căror procent de reducere crește de la 000% la 15%, sau cu angajarea de persoane care se ocupă de bătrâni în situație de dependență sau handicap, extinzându-l pe cea actuală pentru aceeași îngrijire la copiii sub 3 ani. În acest caz, 25% din cheltuielile de contribuție pot fi deduse la Asigurările Sociale.

Se va extinde și la 65% deducerea legată de achiziționarea de acțiuni și participații sociale ale entităților noi sau recent create, cu o limită de 9.000 euro.

Mai multe reduceri de taxe

Această baterie de deduceri fiscale se alătură altor reduceri de impozite ale guvernului regional din această legislatură, precum extinderea sporului la impozitele de succesiune și donații între frați și între unchi și nepoți, deflația la secția regională. a impozitului pe venitul persoanelor fizice sau a stimulentelor fiscale pentru a încuraja natalitatea.

Acestea sunt toate despre inițiative ale Executivului Autonom pentru a reduce povara fiscală asupra contribuabililor din Madrid ±os. În plus, din moment ce 2022, Comunitatea Madrid este singura regiune din Spania care nu are propriile taxe pentru eliminare din politica dvs. fiscală.

Sursa: Comunitatea Madrid – 500 Comunitatea Madrid aprobă o nouă baterie de deduceri fiscale pentru a economisi mai mult de 65 milioane pentru cetățeni