#Madrid –

Comunitatea Madrid consolidează sectorul turismului ca unul dintre principalii săi factori economici, generând aproximativ 8% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2023, după cum se reflectă în Studiul de impact economic al turismului asupra economiei și ocupării forței de muncă din regiune, elaborat în colaborare cu Exceltur. La fel, textul atestă că această industrie a reprezentat 35,5% din creșterea Madridului în termeni nominali.

Ministrul Culturii, Turismului și Sportului, Mariano de Paco Serrano, a prezentat astăzi acest raport la sediul Ministerului unde a subliniat că „cifrele excelente care sunt traduse din acest document nu sunt o coincidență, ci o reflectare a profesionalismului și competitivității. a companiilor și entităților regionale și a politicii realizate de Executivul regional care fac din aceasta o destinație prosperă, modernă, cu siguranță juridică.”

Se observă și o creștere netă a PIB aferentă acestei zone, întrucât, dacă în 2019 a reprezentat 7,5% din total, 18.169 milioane, în 2023 a urcat la 21.369, aproape 8%. Aceasta reprezintă cu 17,6% peste nivelurile pre-pandemie.

În plus, în acest an, regiunea va atinge maximul istoric atât ca activitate, cât și ca contribuție la economia Madridului, depășind îmbunătățirea așteptată pentru sector în ansamblu la nivel național și mai mare decât cele înregistrate în comunități precum Insulele Canare și Baleare. Insulele.

De asemenea, se reflectă că redresarea cererii externe a fost foarte intensă începând din primăvara lui 2022, ajungând la 8.575 milioane euro. Ceea ce iese în evidență aici este atracția și performanța bună a piețelor sursă din Europa continentală, care sunt în mod tradițional mai puțin prezente, precum și cele din America de Nord și Mexic. Ocuparea forței de muncă în această industrie și-a revenit și în 2022, ajungând la 248.664 de locuri de muncă.

Record istoric al vizitatorilor internaționali

Comunitatea Madrid a doborât încă o dată un nou record, obținând cel mai bun septembrie din întreaga serie istorică cu 765.040 de turiști din afara granițelor noastre, cu 27,8% mai mult decât anul trecut și cu 14,6% față de 2019, în această perioadă.

Pe de altă parte, în raport cu cheltuielile turistice din luna respectivă, bariera de un miliard de euro este ruptă, adăugându-se 1.274,04, ceea ce este cu 38,1% mai mult decât la acest moment în 2022 și cu 34,9% mai mare decât în ​​2019. La fel, în iunie 2023 , s-au atins 1.337 milioane de euro, cu 31,1% mai mult decât în ​​același ciclu al anului precedent.

Pentru consilier, „totul indică faptul că anul 2023 va fi foarte important pentru turismul din regiune, ajungând la 14 milioane de vizitatori care vor lăsa în jur de 15.000 de milioane de euro. În acest sens, impactul și contribuția piețelor americane este cheia creșterii pe care o înregistrează sectorul de la Madrid.”

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid consolidează sectorul turismului ca unul dintre principalii săi factori economici, generând aproape 8% din PIB-ul regional